Ђурић: Упркос притисцима, масован излазак Срба

0

Директор Канцеларије за КиМ МаркоЂурић изјавио је вечерас по затварању бирачких места да су ванредни парламентарни избори на КиМ били бременити бројним притисцима на српски народ, али је нагласио да је на њих изашло више Срба него икада до сада, те изразио очекивање да ће Српска листа остварити интерес обједињавања српског народа на КиМ.
Ђурић је у изјави за РТС честитао и захвалио свим Србима са КиМ, јер су, како је рекао, избори „били бременити бројним притисцима на српски народ и бројним покушајима застрашивањима“.

– Имамо у овом тренутку више од 10 приведених широм КиМ. Бројни су покушаји да се Срби у политичком смислу збришу и маргинализују, а ипак већ сада можемо да кажемо да је на ове изборе изашло више Срба него икада до сада, да су се масовно одазвали позиву своје државе, своје владе и председника Александра Вучића да изађу на ове изборе који су од судбинског значаја за наш народ на КиМ – рекао је Ђурић.
Он је додао да очекује да ће Српска листа остварити интерес обједињавања српског народа на КиМ што ће се, како је рекао, видети у наредних неколико сати, уколико не буде већих покушаја крађи и пљачки што, како је нагласио, никада не може сасвим да буде искључено.

Ђурић је додао да је српски народ на КиМ, такође, показао да га има у знатно већем броју него што су Албанци тврдили.

– Овај број људи и чињеница да су, по излазности на КиМ, четири српске општине прве по излазности на целој територији КиМ, све то показује да Срба има много више него што је тврдила Приштина. Мислим да је то порука јасна целом региону и Приштини и међународној заједници, свима, да Срби желе да остану, да желе да буду у вези са својом државом Србијом и да смо ми овде своји на своме – закључио је Ђурић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*