До Стразбура: Пензионери у протест због смањења пензија!

0

Захтевају да им се врати сва одузета сума у последње две године.

Удружење синдиката пензионера Србије (УСПС) и Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије најавило је да ће 1. новембра одржати протест у Београду са захтевом да им се пензије врате на ниво од пре новембра 2014. године, те да им се врати одузета сума.

Протест је најваљен на три локације у нашем главном граду, и то испред Владе, на Тргу Николе Пашића и испред Уставног суда Србије.

Председник УСПС Милорад Вујасиновић рекао је да ће његов синдикат најавити почетак прикупљања 30.000 потписа како би нардодни посланици у Скупштини Србије расправљали о предлогу закона која су два горепоменута удружења предала почетком октобра, а по коме се захтева враћање износа пензија на ниво од пре две године, када су одлуком Владе Србије због дефицита у буџету оне смањене.

„Просечна пензија у Србији је мања од 24.000 динара, док потрошачка корпа износи преко 34. 000 динара, па су пензионери приморани да кмбнују из месеца у месец шта ће да плате“, рекао је Вујасиновић уз подсећање да су пензије реално смањење за 25 одсто.

Он истиче да су српски пензионери у све тежем материјалном и здравственом стању, те да их у њиховој борби за права „кочи“ Уставни суд, али и да су спремни да иду до Европског суда правде у Стразбуру.

 

Агенције

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*