ДОЧЕК ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА – каква је била атмосфера у изборним штабовима

0

Готово све политичке странке организовале су синоћ за своје чланове и представнике медије праћење изборних резултата у својим изборним штабовима, правим или импровизованим. Репортери Данаса преносе вам каква је била атмосфера.

“Београд одлучује, људи побеђују”

Сат и по пред затварање бирачких места у Београду у изборном штабу, у једном кафићу на Дорћолу, листе “Београд одлучује, људи побеђују” чији је кандидат за градоначелника Драган Ђилас владала је радна атмосфера, а на вратима сваког госта дочекивало је обезбеђење. С обзиром на то да је био један од главних ликова спотова Ђиласове кампање, резултате у штабу чекао је и глумац Тихомир Станић.

У кафићу су се скупили и људи са листе попут Тање Пашић, Ђиласове некадашње помоћнице, Данијела Торлак из синдиката Слога, Анђелка Зунић, Светлана Цицмил, Раде Вељановски, Павле Грбовић, а током вечери се екипи придружио и члан ДС Бојан Пајтић, који је током кампање подржао Ђиласа за градоначелника а не кандидата своје странке.

Љубиша Прелетачевић Бели

Лука Максимовић или Љубиша Прелетачевић Бели резултате је синоћ чекао у штабу који је био смештен у клубу Гаража – уз пикадо и опуштену. Представници његове листе затварање биралишта дочекали су видно расположени – уз аплауз. На видео биму постављеном у штабу смењивале су се фотографије из ријалити прпграма и насловнице таблоида и дневних листова.

ДСС

У изборном штабу листе „Др Милош Јовановић – Демократска странка Србије“ владала је опуштајућа и позитивна атмосфера. Председник омладине ДСС са присталицама странке пратио је програм на Н1, и са нестрпљењем очекивао долазак председника странке.

Лидер ДСС Милош Јовановић у штаб је стигао насмејаног и ведрог лица.

Шта радите бре

Пола сата пре затварања бирачких места, у штабу Марка Бастаћа, Шта радите бре, он још није био присутан. Упркос хладној вечери, шатор у Кнез Михајловој пријатно је био загрејан, а за послужење гостима су послужене кокице.

Бастаће је потом дошао заједно са маскотом која је уручила књиге као награду комшиници која поред штаба продаје кокице, из захвалности што их је како кажу прехранила у периоду до избора. Бастаћ се није обраћао.

СНС

Пола сата пре затварања биралишта атмосфера у изборном штабу Српске напредне странке била је прилично опуштена. Јо није било гужве а са озвучења се чула лагана музика.

Међу првима од високих функционера СНС на „зборном месту“ појавио се директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, те министар здравља Златибор Лончар, да би за њима двојицом пристигао градски менаџер Горан Весић.

Очи окупљених углавном су биле упрте у ТВ екране на којима се емитовала специјална емисија о изборима телевизије Пинк. Тада још увек малобројни чланови, гости и симпатизери СНС коментарисали су успех атлетичарке Иване Шпановић, те изражавали задовољство што су гласачи на биралиштима данас ишли „као на траци“.

Ипак, то што је већина њих полемисала о томе да ли ће излазност пребацити 55 процената, указивало је на дозу забринутости. Председник СНС Александар Вучић у штаб је стигао 25 минута пре затварања биралишта, а истовремено у централу напредњака ушла је и министарка правде Нела Кубуровић.

Минути пре затварања бирачких места у штабу владајуће странке, за разлику од председничких избора, протицали су са видно мање еуфорије. Ипак, обилно послужење, као и тад, унапред је било сервирано.

Србин инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*