Додик: Бакир је „тролични“ забављач јавности у Федерацији

Тужба БиХ према Србији је још једна бошњачка иницијатива и као такву је треба гледати, поручује председник РС у интервјуу за "Вечерње новости".

0

Председник Републике Српске Милорад Додик је оценио да је изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да мисли да ће бити покренута нова тужба против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу депласирана прича, која само служи за забављање јавности у Федерацији БиХ.

Подсетивши да већ дуже нема јединственог става Председништва БиХ о овом питању и да, због тога, тужба не може да оде из БиХ, Додик каже да је цела прича Изетбеговића измишљотина да би био важан код Бошњака.

„Изетбеговић покушава да пошаље поруку у име БиХ, а Бакир није БиХ. Он је само бошњачки члан Председништва. Тужба БиХ према Србији је још једна бошњачка иницијатива и као такву је треба гледати“, рекао је Додик за Вечерње новости.

Додик сматра да Изетбеговић причом о тужби показује, не дволичну, него троличну политику.

„Код њега имамо причу против Србије и Срба са једне стране, а са друге из СДА пласирају причу о сарадњи са Београдом“, рекао је Додик.

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић наговестио је раније могучност да БиХ покрене ревизију тужбе против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*