ДОДИК: Бошњаци желе да населе 150.000 миграната!

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да бошњачки политичари, заједно са врхом Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА), планирају да у БиХе пропусте 150.000 миграната

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да бошњачки политичари, заједно са врхом Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА), планирају да у Босну и Херцеговину пропусте 150.000 миграната, који би потом затражили азил, а потом добили држављанство БИХ.

Додик је казао да је то познато и српским представницима из Савеза за промене, који су у власти на нивоу БиХ, али да они не чине ништа да то спрече. Према његовим речима, у БиХ је од почетка године ушло више миграната него што се то званично тврди, одбацујући могућност отварања избегличких прихватних центара у РС.

„Не желимо задржавање миграната на територији РС и одбацујемо могућност да се мигранти стационирају на подручју РС“, истакао је Додик на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да би задржавање миграната на територији РС био „озбиљан удар на наш начин живота“. Према званичним подацима власти БиХ, у ову земљу је од почетка године ушло око 7.000 миграната. Највећи број њих је смештен на подручју Унско-санског кантона у Федерацији БиХ, а око 200 је смештено у избгеличком центру у Салаковцу код Мостара.

ИЗ БРИТАНИЈЕ СТИГЛИ СПЕЦИЈАЛЦИ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈУ

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да су Британци који су стигли у БиХ специјалисти за дестабилизацију и да се намерно прави заблуда и подмеће како су то војници, а у ствари су то само формално.„Овде се ради о једној подвали и лажи. Они су специјалисти који раде на друштвеним мрежама, на медијима, на слушању, прислушкивању, на стварању општег хаоса и на дестабилизацији, примарно Републике Српске“, рекао је Додик, пренела је РТРС.

Додик је истакао да све што говори амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон није истина, те подсетио да је пре годину дана британска Влада одобрила девет милиона фунти за програме подршке спречавању руског утицаја на просторима Балкана, а циљне тачке су Република Српска и Србија.„Видите на који начин то раде. Овај народ мора да буде свестан да добронамерност Британаца не може да се рачуна и да су они овде у функцији стварања унитарне и централизоване БиХ“, рекао је Додик.

Додик је позвао људе да не наседају на „британске прљавштине“ и да је више него јасно шта им је циљ – да уколико не могу да промене структуру власти у Републици Српској онда бар да смање њену снагу.

„Имамо информације да су њихова два човека у Бањалуци и да се упетљају у свако окупљање више од пет људи“, рекао је Додик.

Он је подсетио да су Британци преко свог високог представника у БиХ Педија Ешдауна највише оскрнавили Дејтонски мировни споразум.

„Ради се о једном криминалцу међународних размера који је злоупотребио и кршио међународно право“, нагласио је Додик и додао да Република Српска, као ентитет, нема снагу да изађе пред међународни правосудни систем и обрачуна се са Ешдауном.

Додик је истакао да Српска „није заборавила та његова зла, која су одобрена у Влади Велике Британије и овде сервирана“.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*