Додик: Црква је најзначајнији део српског идентитета и централно место нашег окупљања

0

ПРЕДСЕДНИК РС СЕ У БАЊАЛУЦИ СРЕО СА ИГУМАНОМ ХИЛАНДАРА АРХИМАНДРИТОМ МЕТОДИЈЕМ

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да Република Српска и Српска православна црква имају одличан однос, који је базиран на поштовању и уважавању.

Током данашњег састанка са игуманом манастира Хиландар архимандритом Методијем у Бањалуци, Додик је истакао да је црква најзначајнији део српског идентитета и централно место окупљања.

Председник Српске и игуман манастира Хиландар разговарали су и о руско-српском православном центру, нагласивши важност изградње овог духовног, верског и културног центра, саопштено је из кабинета председника Републике.

На састанку је разговарано и о наталитету у Републици Српској, а Додик је том приликом истакао да институције Српске раде на доношењу подстицајних пронаталитетних мера, чиме се стварају услови да се побољша наталитет.

Додик и игуман Методије присетили су се недавне посете председника Српске манастиру Хиландар.

Игуман Методије истакао је значај многих подухвата и напора које чини председник Републике за добробит српског народа и Српске православне цркве.

Он је након састанка за Срну рекао да је председник Српске у манастиру Хиландар био пре месец дана, а да је пре тога у овом манастиру боравио пре чак десет година.

„Позвали смо председника да не прави тако дуге паузе. Он нас је обавестио о подухватима које заједно са Владом Српске чини за добробит народа у Републици Српској и наравно о помоћи Српској православној цркви у свим њеним подухватима“, истакао је игуман Методије.

(Срна)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*