Dodik: Izetbegović je Srbin koji beži od svog porekla!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović - Srbin koji beži od svog porekla, prenela je agencija "Hina" banjalučke medije. Ako već Izetbegović hoće da ide do kraja, mogli bismo otići i nekoliko vekova unazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, kaže Dodik.

0

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da bi političari u RS trebalo da prestanu sa zahtevima za vraćanje na „izvorni Dejton“, jer bi Bošnjaci mogli da zatraže vraćanje BiH na ustavno- pravni status iz 1991. godine, Milorad Dodik je rekao da ako bi se tako radilo, verovatno bi se ispostavilo da je Izetbegović Srbin.

„Ako već (Izetbegović) hoće da ide do kraja, mogli bismo otići i nekoliko vekova unazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem ‘tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bežati od toga'“, rekao je Dodik.

Predsedniki RS je ponovio da će tražiti da se entitetima vrate ovlašćenja koja su, kako je ocenio, proivustavno preneta na državni nivo u prethodne dve decenije.

Kako kaže, postoje 83 takve odluke, a prvi korak koji bi trebalo uraditi je revidiranje uloge Ustavnog suda BiH, za koji smatra da donosi odluke na štetu bosanskih Srba.

„U BiH ne sme biti više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu“, kazao je Dodik i dodao da je taj sud „jedno dekadentno mesto“ u kojem se odluke donose „po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice“.

TANJUG

POSTAVI ODGOVOR

*