Додик: Изетбеговић је Србин!

0

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је члан Председништва Босне и Херцеговине, Бакир Изетбеговић, Србин који бежи од свог порекла.

„Ако већ Изетбеговић хоће да иде до краја, могли би отићи и неколико векова уназад па би се испоставило да је Бакир Изетбеговић Србин, па да му кажем ‘твоји су преци били наши људи и немој бежати од тога'“, рекао је Додик у интервјуу агенцији Срна.

Додик је овом изјавом реаговао на раније Изетбеговићево упозорење да би политичарима у Републици Српској било боље да престану са захтевима за враћање на „изворни Дејтон“ јер би у том случају Бошњаци могли да затраже враћање БиХ на уставно-правни статус који је та земља као имала као република 1991. године.

Додик је још једном најавио да ће тражити да се ентитетима врате овлашћења која су, према његовом мишљењу, противуставно пренета на федерални ниво у последње две деценије. Kако каже, ради се о 83 такве одлуке.

Kао први корак он је најавио ревидирање улоге Уставног суда БиХ за који тврди да доноси одлуке на штету босанских Срба.

„У БиХ не сме бити више никаквих одлучивања док се не одлучи о Уставном суду“, рекао је Додик описавши Уставни суд БиХ као „једно декадентно место“ у којему се одлуке доносе по диктату Бошњака и представника међународне заједнице у БиХ.

„Они тиме говоре да смо ми сви овде будале – и Срби и Бошњаци и Хрвати. Ја нећу живети у таквој држави“, рекао је Додик додајући да је све то „превара и насиље.

 

 

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*