Додик извређао европског политичара: Он је бивши промашени политичар, дежурни дрекавац и бечки коњушар!“

0

Бивши високи представник међународне заједнице у БиХ Волгфанг Петрич је углавном познат по томе што је бивши и што је одавно преузео улогу плаћеног интернационалног мешетара који перманентно пласира глупости, оценио је председник Републике Српске Милорад Додик у изјави за агенцију Срна.

„Да ишта зна о политици, Петрич данас не би био бивши и не би се продавао за хрпу новчаница“, истакао је Додик одговарајући на питање Срне да прокоментарише Петричеву изјаву да његова посета званичној Москви, само три дана уочи одржавања референдума о Дану Републике Српске, неће променити чињеницу да „Додик више није партнер за дијалог“ и нагласио „улогу Београда и Загреба, коју ће конструктивно ’одиграти‘ српски премијер Александар Вучић и Андреј Пленковић, који ће, готово је извесно, бити нови премијер Хрватске“.

„Према нашим изворима из ’Дневног аваза‘, за који је дао интервју, Петрич је спреман да за неколико стотина марака нападне кога год хоћете, а већ пар година дежурни је лајавац против Срба и Републике Српске кад год то плати политичко Сарајево“, истакао је Додик.

„Петрич је данас човек кога нико ништа не пита и не узима за озбиљно па је стога потпуно смешно и блесаво да даје коментаре на референдум у Републици Српској, који је наше уставно право, и да он одређује ко је партнер за дијалог“, додао је председник РС.

Додик је истакао да је још смешније да коментарише његову званичну посету Москви и сусрет са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

„Овај бивши промашени политичар, а данас плаћени мешетар, и његови налогодавци, морају да знају да ће судбину Републике Српске решавати њен народ и нико други и да наше братско пријатељство са Србијом и Русијом не може покварити нико, а најмање злонамерне опаске бечког коњушара чији је боравак и службовање у БиХ оставило мрак и уназадило ову средину која ни дан-данас не може да се опорави од његових глупих потеза“, рекао је Додик додајући да је Петрич притиснут ниском мрзилачком страшћу, након што је по завршетку мандата одбијен да неке њему блиске фирме добију посао у Републици Српској.

„Он се данас за јефтине паре претворио у сарајевског удворицу и дрекавца кога нико не слуша и који углавном служи за подсмех“, закључио је Додик.

 

 

Телепромтер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*