Dodik izvređao evropskog političara: On je bivši promašeni političar, dežurni drekavac i bečki konjušar!“

0

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Volgfang Petrič je uglavnom poznat po tome što je bivši i što je odavno preuzeo ulogu plaćenog internacionalnog mešetara koji permanentno plasira gluposti, ocenio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u izjavi za agenciju Srna.

„Da išta zna o politici, Petrič danas ne bi bio bivši i ne bi se prodavao za hrpu novčanica“, istakao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Petričevu izjavu da njegova poseta zvaničnoj Moskvi, samo tri dana uoči održavanja referenduma o Danu Republike Srpske, neće promeniti činjenicu da „Dodik više nije partner za dijalog“ i naglasio „ulogu Beograda i Zagreba, koju će konstruktivno ’odigrati‘ srpski premijer Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, koji će, gotovo je izvesno, biti novi premijer Hrvatske“.

„Prema našim izvorima iz ’Dnevnog avaza‘, za koji je dao intervju, Petrič je spreman da za nekoliko stotina maraka napadne koga god hoćete, a već par godina dežurni je lajavac protiv Srba i Republike Srpske kad god to plati političko Sarajevo“, istakao je Dodik.

„Petrič je danas čovek koga niko ništa ne pita i ne uzima za ozbiljno pa je stoga potpuno smešno i blesavo da daje komentare na referendum u Republici Srpskoj, koji je naše ustavno pravo, i da on određuje ko je partner za dijalog“, dodao je predsednik RS.

Dodik je istakao da je još smešnije da komentariše njegovu zvaničnu posetu Moskvi i susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

„Ovaj bivši promašeni političar, a danas plaćeni mešetar, i njegovi nalogodavci, moraju da znaju da će sudbinu Republike Srpske rešavati njen narod i niko drugi i da naše bratsko prijateljstvo sa Srbijom i Rusijom ne može pokvariti niko, a najmanje zlonamerne opaske bečkog konjušara čiji je boravak i službovanje u BiH ostavilo mrak i unazadilo ovu sredinu koja ni dan-danas ne može da se oporavi od njegovih glupih poteza“, rekao je Dodik dodajući da je Petrič pritisnut niskom mrzilačkom strašću, nakon što je po završetku mandata odbijen da neke njemu bliske firme dobiju posao u Republici Srpskoj.

„On se danas za jeftine pare pretvorio u sarajevskog udvoricu i drekavca koga niko ne sluša i koji uglavnom služi za podsmeh“, zaključio je Dodik.

 

 

Telepromter

POSTAVI ODGOVOR

*