Додик: Косово остаје озбиљан проблем

Додик је рекао да су причу о "великој Албанији" још давно скројили поједини мешетари из међународне заједнице и увек је активирају преко албанских лидер

0

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да запаљиве изјаве албанских лидера о могућем уједињењу Албаније и Косова и блага реакција међународне заједнице, само значе да Косово остаје озбиљан проблем.

Додик је рекао да су причу о „великој Албанији“ још давно скројили поједини мешетари из међународне заједнице и увек је активирају преко албанских лидера када Србија треба „притиснути уза зид и уцењивати“, преноси портал РТРС.

„Из свог искуства могу да кажем да је спрега власти из Приштине и међународног фактора и те како видљива. То лицемерство међународне заједнице не може проћи, јер Албанцима не може бити дозвољено све оно што није дозвољено Србима, при томе мислим на Србију и Републику Српску. Србија је данас најстабилнија земља у региону, води политику мира и стабилности и неће дозволити да било ко прети звецкањем оружја и прекрајањем граница на Балкану, поготову не на штету Срба“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је Косово насиљем међународног фактора отето од Србије и тиме је погажено и међународно право и понижена Србија, али и цео српски народ.

„Додатне претње неком виртуелном ‘великом Албанијом’ не могу проћи, ма ко стајао иза такве дестабилизујуће приче. Овакве изјаве албанских лидера не доприносе миру и тешко да могу допринети добрим односима за које се званично залагао Београд. Те неодговорне и ратнохушкачке изјаве нас у Републици Српској још више учвршћују у уверењу да не дозволимо да БиХ икада призна Косово“, поручио је Додик.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*