Додик: Мајкама Сребренице канцеларија у Скупштини општине

Председник Републике Српске Милорад Додик је, изразивши поштовање према жртвама у Сребреници, обећао да ће бити понуђено отварање посебне канцеларије у Скупштини општине Сребреница за представнике Удружења "Мајке Сребренице".

0

Милорад Додик се састао са амбасадором Србије у БиХ Станимиром Вукићевићем, са којим је, између осталог, разговарао и о Сребреници.

Након разговора у Источном Сарајеву, Додик и амбасадор Вукићевић су изјавили да неће бити дискиминације бошњачких удружења у тој општини и да ће се страдања у Поточарима обележавати и даље уз пуно уважавање жртава и удружења која се брину о томе, преноси Фена.

Додик је рекао да ће сада, након локалних избора, бити успостављена пуна координација републичких и локалних органа власти, додавши да је претходни начелник Ћамил Дураковић „имао селективан однос према развоју одређених делова ове локалне заједнице“.

„Ми нећемо правити разлике и сепарацију, без обзира на то да ли је реч о српским или муслиманским селима“, рекао је Додик.

И амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић је рекао да ће Србија, када је реч о Сребреници, имати једнак однос као и до сада према локалној власти с новим начелником Младеном Грујичићем, и да ће одређена средства за обележавања годишњица сребреничких страдања у Поточарима бити осигурана из буџета.

„Неће бити потребе за било каквим страхом“, рекао је Вукићевић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*