Додик о Алумини: Правосуђе је синоним за криминал, али не могу се мијешати у његов рад

0

Предсједник ентитета Република Српска Милорад Додик рекао је да је протест радника у Зворнику, који је организован због блокаде рачуна коју је Алумини увео Основни суд у Зворнику 12. априла, ствар правосуђа чијим је радом огрочен.
„Kао предсједник Републике Српске немам право мијешати се у рад правосуђа, али морам изразити огорчење његовим радом“, рекао је Додик.

Рачуни Алумине блокирани су на захтјев фочанске фирме Павгорд која тражи наплату потраживања од 155 милиона KМ, које је та компанија раније за 6,5 милиона еура откупила од литванске УKИО банке.

„Правосуђе РС-а у овом тренутку води неколико процеса, а један је и доказивање потраживања Литванца и њихових фирми. Стечајни управник којег је одредило правосуђе одбио је признати та потраживања, а онда се појавила нека фирма из Фоче која је то купила неким уговором потраживања. Правосуђу је био потребан доказ о преузимању тих потраживања и тај процес се сада води на суду“, рекао је Додик.

У међувремену је, истиче, одлучено да фирма Павгорд из Фоче има право на хипотеку.

„Виши привредни суд донио је одлуку да се успостави привремена мјера блокаде и наложио суду да то уради, а судија који води то рјешење отишао је на боловање. Због тога сада имамо блокаду“, рекао је Додик додајући како су то питања за правосуђе.

Истакао је да је правосуђе синоним за лоповлук и криминал те да разумије раднике који су изашли на улице, тражећи да суд поступа у складу с правдом.

„Правосуђе служи себи и криминалу, а не правди и правичности. Не може боловање бити разлог угрожавања пословања Алумине“, рекао је Додик.

 

 

 

Кликс.ба

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*