Додик одбио да се рукује са америчком амбасадорком! (ВИДЕО)

1

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик, на данашњој комеморацији у Доњој Градини за жртве усташких злочина, одбио је да се рукује са амбасадорком САД у БиХ Морин Kормак.

Kако преносе „Блиц“ и сарајевски „Дневни аваз“, Додик се руковао са свима, па и са политичким опонентима Младеном Иванићем и Бориславом Бореновићем, али када му је амбасадорка Kормак пружила руку, он је то игнорисао.

Наводи се да је Додик, након што су га САД ставиле на „црну листу“ и увеле му санкције, за то недавно оптужио америчку амбасадорку и истакао да је Kормакова непожељна особа на територији РС.

Додик је пружио руку свим присутнима, изузев Kормак, што је забележила и камера сарајевске редакције Н1, без чије дозволе није могуће преузети материјал.

„Историју не можемо да променимо, нити да научимо. Ја не могу заборавити. Моји су страдали у томе. Формиран сам као личност на овим причама и стравичностима злочина у Јасеновцу. Никада нећу опростити“, рекао је Додик медијима.

Амбасадорка САД је рекла да је дошла да би одала почаст жртвама.

„Политичари говоре за себе, нити ме брину, нити желим коментарисати те гестове. Овде сам да одам почаст жртвама и свим грађанима који су пропатили. Имала сам добре и позитивне састанке и боравила у доброј атмосфери у Републици Српској“, изјавила је она.

 

 

Интермагазин

 

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*