Dodik: Opozicija vodi svoju predizbornu kampanju protiv mene

0

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su partije okupljene u Savez za promene, time što su odbile da dođu na sastanak koji je sazvao povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću, nastavile da „vode svoju predizbornu kampanju protiv Milorada Dodika, žrtvujući u toj borbi osnovne nacionalne i državne interese“.

Dodik je rekao da su lideri SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić samo tražili razloge za nedolazak na sastanak, jer „očigledno nisu spremni da u otvorenom i konstruktivnom dijalogu RS da svoj snažan odgovor konstantnom ponižavanju od Suda i Tužilaštva BiH“, prenose Nezavisne.

„Nisu spremni ni za kakav dogovor koji bi značio bar privremeno povlačenje sa funkcija u Sarajevu dok se pitanje suđenja za ratne zločine ne reši. Šta je 3.500 pobijenih Srba za 350 njihovih fotelja? Za njih očigledno ništa“, rekao je Dodik.

Dodao je da će opozicioni lideri u Republici Srpskoj narodu ubrzo morati da odgovore na pitanja da li se plaše svojih partnera u SDA i Bakira Izetbegovića, da li se plaše pojedinih ambasada koje su „potrčale“ odmah da kažu da nema podrivanja Suda ili Tužilaštva, ili ih uopšte nije briga ni za narod ni za državu.

 

POSTAVI ODGOVOR

*