Додик: „Посланици у Представничком дому имају дупло већу плату него ја“

0

Председник СНСД Милорад Додик изјавио је данас на Јахорини да ће посланици ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ подржати смену Савета министара БиХ.
– Овај сазив не може дочекати крај мандата – рекао је Додик новинарима и изразио уверење да ће Савет министара БиХ ускоро бити разрешен.

Он је подсетио да је 17 посланика опозиције у Представничком дому потписало захтев за сазивање хитне седнице парламента на којој би био разматран извештај о раду Савета министара БиХ у прошлој години, који је добио негативно мишљење више парламентарних комисија.

Додик је уверен да је повећање броја запослених у институцијама БиХ сигуран знак да је власт на нивоу БиХ пропала.

– Тамо нема неке већине, осим ако се не окупе око неког личног разлога и због нечега личног – рекао је Додик.

Он је навео да је пукла коалиција између СББ и СДА, те да су ХЏ и СДА у веома лошим односима, за које је уверен да ће додатно бити погоршани због Изборног закона.

– Што се тиче ових из Савеза за промене, они више никога не представљају, осим сами себе, и у том погледу вероватно сами чине да се још неко запосли, убаци и тиме оптерети укупна потрошња БиХ. Заједничке институције не користе никоме, осим тим људима – додао је Додик.

Према његовим речима, СНСД је раније покушао да заустави запошљавање, али је оно поново отворено.

– Тамо су превисоке плате, посланик у Представничком дому има дупло већу плату него ја као председник Републике – навео је Додик, истичући да је потрошња на нивоу БиХ потпуно неиздржива, због чега је крајње време да се уради нешто по том питању.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*