ДОДИК: Русија никада није тражила никакво чињење од Српске

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Русија никада од Српске није тражила никакво чињење, за разлику од многих са Запада који су са малим пројектима помоћи увијек тражили неке велике политичке уступке.

„То никада нисам доживио од Русије“, рекао је Додик за Телевизију „Пинк“.

Према његовим ријечима, Русија је само покушала да спозна шта може да помогне.

„Ја сам као предсједник Републике Српске веома задовољан да могу са људима из Русије и са предсједником Владимиром Путином да разговарам на ту тему. Не постоји руско мијешање у Републици Српској, нити подстрекавање Српске за, рецимо, неку причу о референдуму. То није тачно“, рекао је Додик.

Он је додао да би лично волио да /нешто такво/ постоји, али не постоји.

„Ја бих волио да једна велика Русија каже да је то ОК, па да видимо на који начин би се све то одвијало“, рекао је Додик по повратку из Санкт Петербурга.

Говорећи о мосту „Љубовија-Братунац“, предсједник Српске је оцијенио да је то одличан пројекат око ког се увијек окупљају /Србија и Република Српска/.

„Дрина је митска ријека за нас. Ми никад нисмо Дрину прихватили као границу. То мора да знају сви који то коментаришу. Дрина за нас никада није била граница. Она остаје формално, физички ту, али у нашим срцима никада није била граница. Љутите се колико хоћете… То је неприродна прича којом је постављена граница између српског народа у настојању да се одржи нека прича о БиХ“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да БиХ никада није ни постојала као држава, већ као друштво.

Милорад Додик је истакао да ће и убудуће, као и до сада, заступати грађане Српске испред којих стоји, иако му то доноси изолацију и санкције.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*