ДОДИК: У Српској одлучује власт Српске, а не Сарајево

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Братунцу да у Српској неће бити прихватних центара за мигранте, а да то што у Сарајеву планирају џаба раде јер у Републици Српској одлучује власт Српске.

„Могу да имају само транзит и да се ослоне на наше хуманитарне организације у погледу хране и пића, али стационираних центара неће бити“, рекао је Додик новинарима.

Он је поручио да то што планирају у Сарајеву када је ријеч о мигрантима, џаба раде јер у Републици Српској одлучује власт Српске.

„Ми смо држава, ми смо власт, а то у вези са мигрантима које сасвим свјесно пуштају у БиХ, је политика која је скројена на неким другим мјестима“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, дио међународне заједнице и дио бошњачке политичке елите сматра да мигранти треба да буду стационирани у БиХ.

„Немогуће је да 2015. године, када је мигрантска криза била најизраженија у Европи и највиша у овом региону, да се то тада није дотицало БиХ, него баш сада“, рекао је Додик.

Он каже да то значи да је ово вријеме размјештаја, а не транзита за мигранте.

„Зато ми одбацујемо сваку могућност стационирања миграната овдје и могу да нас оптужују за шта хоће“, рекао је Додик и нагласио да су људу у Републици Српској хумани и не желе ником муку.

Он је нагласио да нико у Републици Српској није продуковао мигрантску кризу и зато нико и не жели да трпи њене посљедице.

Коментаришући изјаву савјетника предсједника самопроглашеног Косова Азема Власија „да је Додик неозбиљан“, предсједник Српске је рекао да је Власи док је био у Савезу комуниста Југославије „клечао пред Титом, а рушио Југославију и стварао државу Косово“.

„У том смислу можда смо исти, јер ја стварам Републику Српску као државу“, рекао је Додик.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*