Додик уверен да ће се референдум о отцепљењу од БиХ десити, питање само када

0

Председник РС Милорад Додик изјавио да ће референдум о отцепљењу од БиХ бити одржан када буду створени услови.
– Да ли ће се то догодити 2018. или неке 2028. то уопште није важно са становишта националног и државног интереса. Потпуно сам уверен да ће се то догодити. Водио ја тај процес или не, ја сам потпуно уверен – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је оценио да је СНСД имао дугорочну визију када је говорио о томе да се то може урадити на тај начин.

– Ми нисмо пропагирали да ћемо узети оружје, па ћемо нешто чинити – додао је Додик.

Он је поновио да је БиХ хибрид који не функционише, те напоменуо да у последњих 20 година није било пројекта који је реализован у БиХ, а да је био у интересу РС.

– Свих ових година ми смо се борили за наше инфраструктурне и друге пројекте, радили на томе, од БиХ смо имали само опструкције и отимања надлежности. Ништа друго нисмо имали – напоменуо је Додик.

Према његовим речима, упркос томе, РС функционише и једина је самоодржива.

– Да нема странаца и да се измакне (амерички амбасадор Морин) Кормакова и још неколико амбасадора – Британац и други, БиХ уопште не би постојала. Они више раде за БиХ него што представљају своје земље, одржавају то тамо што могу да одрже. То је питање данас овде свих нас, а не РС – рекао је Додик.

Он је указао да Српска има парламент, институције, Владу, фондове, председника и да може доносити сваку одлуку.

– Треба да се види да РС функционише, да ради њен буџет и њени рачуни, треба видети да у Српској постоје институције – нагласио је Додик.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*