Додик: Знам да ме прате, не плашим се никога…

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се не плаши Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ и њеног шефа /Османа Мехмедагића/ Осмице, који је био човјек од највећег повјерења Алије Изетбеговића, те нагласио да та служба за Српску представља непријатељску организацију.
Он је поновио да постоје документи у којима се види да ОБА прати руководство Србије, што је недопустиво.

„Знам да и мене обрађују, стално ме прате у покушају да ме дискриминишу, криминализују“, рекао је Додик за РТРС.

Према његовим ријечима, Осмица је ратни безбједњак Алије Изетбеговића, који је, када је умирао, поручио свом сину Бакиру да чува Осмицу, којег је Бакир поставио у ту обавјештајну службу.

„Овај је претјерао, покушава да обезбиједи само утицај бошњачке стране. Ми немамо никакву сарадњу с њима, они су за нас непријатељска организација, само роваре и гледају како ће у Републици Српској направити нешто лоше“, рекао је Додик.

Он је нагласио да сви у ОБА – Срби, Хрвати, Бошњаци, раде на истом задатку, јер Срби тамо и не постоје, то је, како је рекао, поданичка компонента.

Додик каже да је Осмица, за којег је немогуће очекивати да није знао гдје се налазе јаме око Сарајева у којима су убијани Срби, прихватљив Савезу за промјене.

„Није могуће очекивати да такав човјек који је радио у рату то што је радио сада одједном буде објективан“, рекао је Додик.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*