Дорис Пак: Вучић зна да је приближавање ЕУ добро за Србију!

Посланица Европског парламента Дорис Пак истиче да премијер Александар Вучић зна да је проближавање Европској унији добро за Србију, и да стога не очекује да ће његов прелазак на место председника Србије променити односе у региону.

0
– Председник је пре био премијер и сигурна сам да ће имати велики утицај на владу, али не верујем да ће бити већих проблема, јер наравно, председник једнако као што је то радио као премијер, зна да је то добро за будућност Србије у ЕУ и да мора учинити све да би приближио Србији ЕУ и зато су му потребни и суседи – рекла је Пакова за Н1 телевизију, на питање да ли ће избор Вучића за председника променити односе у региону.

Брисел, истакла је, од свих земаља које желе да се придруже ЕУ очекује да са својим суседима сарађују, упркос што су можда доживели лоше ствари.

Пак, у том контексту, примећује да Милорад Додик са идејама о референдуму о сецесији РС неће наићи на одобравање у Београду, те да је тешко да ће се референдум догодити.

– Хрватска је већ чланица и она има велики интерес да се БиХ развије и учиниће све како би била од помоћи – додаје Пакова.

Пак је председница групе жена Европске народне странке и председница Одбора Европског парламента за Југоисточну Европу.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*