Doris Pak: Vučić zna da je približavanje EU dobro za Srbiju!

Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak ističe da premijer Aleksandar Vučić zna da je probližavanje Evropskoj uniji dobro za Srbiju, i da stoga ne očekuje da će njegov prelazak na mesto predsednika Srbije promeniti odnose u regionu.

0
– Predsednik je pre bio premijer i sigurna sam da će imati veliki uticaj na vladu, ali ne verujem da će biti većih problema, jer naravno, predsednik jednako kao što je to radio kao premijer, zna da je to dobro za budućnost Srbije u EU i da mora učiniti sve da bi približio Srbiji EU i zato su mu potrebni i susedi – rekla je Pakova za N1 televiziju, na pitanje da li će izbor Vučića za predsednika promeniti odnose u regionu.

Brisel, istakla je, od svih zemalja koje žele da se pridruže EU očekuje da sa svojim susedima sarađuju, uprkos što su možda doživeli loše stvari.

Pak, u tom kontekstu, primećuje da Milorad Dodik sa idejama o referendumu o secesiji RS neće naići na odobravanje u Beogradu, te da je teško da će se referendum dogoditi.

– Hrvatska je već članica i ona ima veliki interes da se BiH razvije i učiniće sve kako bi bila od pomoći – dodaje Pakova.

Pak je predsednica grupe žena Evropske narodne stranke i predsednica Odbora Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu.

TANJUG

POSTAVI ODGOVOR

*