Др Даница Грујичић на Трибини „Бој на Кошарама“: НАТО је починио геноцид (ВИДЕО)

У Београду је одржана Трибина „Бој на Кошарама" - симбол отпора и херојства Србије.

3

У Београду је одржана Трибина „Бој на Кошарама“ – симбол отпора и херојства Србије. Учешће је узела и професор др Даница Грујичић, неурохирург, начелник Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и редовни професор на Медицинском факултету у Београду.

Др Даница је на свом ФБ профилу указала на ову проблематику, те објавила видео њеног, веома емотивног и потресног говора на овој трибини.

„Први пут у животу нисам успела да суздржим своје сузе током говора. Пред собом сам имала родитеље чија деца су ДАЛА ЖИВОТ за ову земљу и војнике који су тада имали двадесетак година. Можда моје обраћање Министру није било коректно али држава дугује свом народу истину и заштиту. И ово је била јединствена прилика да се представницима државе предоче последице НАТО бомбардовања. Ниједна власт од 2000. године није испитала последице агресије, а морала је. Нисам могла да прећутим и да су МЛАДИ данас у јако тешкој ситуацији и да морамо да им се омогућимо да живе од свог рада и знања а не од воље партијских чиновника.

Говор др Данице Грујичић о НАТО агресији и њеним последицама

Велика ми је част била да стојим и да се обратим пред живим хероијма и породица чија деца нажалост више нису преживела рат и хоријски погинули за ову земљу – НЕ ЗА ПОЛИТИЧАРЕ већ за свој народ и своју земљу. И срамота је што већина народа не зна за херојску одбрану Кошара и што не постоји у Београду велики СПОМЕНИК свим херојима који су тих месеци гинули. А ГИНУЛА су ДЕЦА. На Кошарама је њих око 250 углавном деце од двадесетак година бранило границу и налет од 6000 терориста. Нажалост животе је положило 108 војника. Ми не можемо бити сви храбри као ви али можемо барем толико да вас не заборавимо и да чувамо ваш херојски подвиг. Да будуће генерације уче о вама.

Када се борите за оно у шта верујете не смете калкулисати и трговати са својим уверењима. Волела бих да се политичари свих земаља дозову памети да НИКАДА више нигде на свету НЕ БУДЕ РАТА, јер у њему нема ничег доброг.“

ВОСТОК

3 КОМЕНТАРА

  1. Свака част Др.Грујичић.Она је реткост изванредан без премца неурохирург и велики патриота.

    Када дође дан ослобођења Србије и терања ових снс лудака у затворе Др Грујичић поставити
    на министра здравље Србије

  2. Госпођо Грујић, свака Вам част на смелости, стручности, патриотизму и чојству! Да је среће да Вас бирамо за министарку здравља или премијерку. Бог Вас благословио!

  3. Госпођо Грујичић, свака Вам част на смелости, стручности, патриотизму и чојству! Да је среће да Вас бирамо за министарку здравља или премијерку. Бог Вас благословио!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*