Драган Дикић: Прије хапшења људи из црногорског САЈ-а долазили код мог брата

0

Афера око наводног планирања терористичких акција у Подгорици је мом брату Братиславу Дикићу намјештена. Нико разуман не може да повјерује да један болестан човјек, који је оперисан од карцинома лимфних жлијезда, са молерима, керамичарима и бабама од 60 година иде да хапси премијера једне државе. Ово је превара и јефтин покушај да се укаља име мог брата, који има познанства у црногорској полицији и код њега су раније долазили припадници САЈ-а, поручио јеДраган Дикић у разговору за „Дан“.

Он је поручио да ће у петак доћи у Црну Гору, како би посјетио брата, али се не би изненадио да и њега ухапсе на граници.

Сви знају да је Братислав у пензији, да је на ВМА оперисан од карцинома лимфних жлијезда, да има проблема приликом говора, што је последица опаке и тешке болести. Он покушава да се излијечи, па је због тога и кренуо у Црну Гору, јер су му савјетовали љекари да оде до манастира Острог, јер има много случајева да је болесним људима, након молитве, у том манастиру било боље. Братислав познаје много људи из црногорске полиције, вјероватно и Веселина Вељовића и Славка Стојановића, јер је припадницима МУП-а Црне Горе уручивао и дипломе. Службеници из САЈ-а су долазили код њега у Ниш, неке је и обучавао“, прича Дикић.

Према његовим ријечима, болест је узела великог маха и његов брат не може сам да вози до Црне Горе.

Знам да има познанства у полицији Црне Горе, али не знам да ли је тражио помоћ од њих да оде до манастира Острог или не. Сумњам да је неко искористио то што он долази у Црну Гору, да дигне прашину, јер је свима јасно да се овдје ради о класичној превари“, тврди Дикић.

Он се са братом чуо у недељу, када га је Братислав обавијестио да је ухапшен у Подгорици.

Звао ме и рекао да је ухапшен и да има право на један позив. Тада ми је казао да не зна што је ухапшен, али да му приписују све и свашта. Неки угледни адвокати, када сам их у недељу звао, препоручили су ми да не идем у Црну Гору јер ће и мене ухапсити. Међутим, у петак крећем за Црну Гору, јер хоћу да видим болесног брата“, каже Драган Дикић.

Смијешне су, каже он, оптужбе да је његов брат спремао терористичке нападе са грађевинским радницима.

Оптужују мог брата да је са бабом од 60 година, молерима и кермичарима, планирао терористичке нападе. Стварно не знам ко разуман може да вјерује у то. Па, само погледајте слике људи који су ухапшени и свима ће све бити јасно. Ако су оно терористи, онда свака част полицији Црне Горе која их је провалила. Међутим, оно је све смијешно“, поручује он.

Дикић каже да има одређена сазнања да су неки од ухапшених, буквално скинути са скеле и одведени за Црну Гору.

И још један детаљ, који је веома битан. Гдје сте видјели да терористе хапси обична полиција. Па, ако су терористи, ваљда је логично да их хапси елитна јединица полиције, јер се ради о озбиљним криминалцима. А овдје видимо неке полицајце од 50 и кусур година, да они хапсе терористе“, истиче Драган Дикић.

По налогу Специјалног тужилаштва у недељу ујутро је ухапшено 20 држављана Србије, међу којима и Братислав Дикић, бивши шеф српске Жандармерије. Њега тужилаштво сумњичи да је са Александром Синђелићем вођа криминалне групе, која је припремала терористичке нападе на институције, убијање цивила и хапшење премијера Мила Ђукановића.

Дан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*