Драган Карлеуша: „Мојој ћерки Јелени, смештају убиство!“

0

Драган Kарлеуша, бивши заменик начелника Управе криминалистичке полиције, изјавио је јуче да његовој ћерки, певачици Јелени Kарлеуши, смештају умешаност у убиство новинара Славка Ћурувије.

– То раде болесни умови, моја ћерка је била у вези са Зораном Давидовићем Ћандом, али он није имао ниједно кривично дело. То што моју ћерку и Давидовића уплићу у овај случај је чиста намештаљка – рекао је Kарлеуша пред почетак суђења за убиство новинара Славка Ћурувије

24_1000x0

Kарлеуша, иначе бивши шеф полицијске групе која је истраживала Ћурувијино убиство, почео је сведочење 28. октобра. Он је тада рекао да се на основу оперативних сазнања дошло до података да је Служба државне безбедности умешана у то убиство, али да то није могло да се докаже.

Kарлеуша је рекао да је од почетка рада на случају „Ћурувија све“ – и тајно праћење и прекид праћења на дан убиства, указивало на то да је „Служба инволвирана“, али то није могло да буде доказано.

Зора Добричанин Икодиновић, адвокат, инсистирала је да Kарлеуша објасни да ли су се помињала и друга имена осим оптужених, укључујући и Зорана Давидовића Ћанду.

28_1000x0

– Ћанда је био ситни криминалац, који је, нажалост, имао неку везу с мојом ћерком Јеленом. Видео сам га неколико пута пре овог догађаја – рекао је тада Kарлеуша.

Јуче је за „Ало!“ истакао да није тачно да је његова ћерка била са Ћандом у аутомобилу који је пратио Ћурувију пре убиства, како је испричао сведок тужилаштва Милован Бркић. Kарлеуша је нагласио и да му је на прошлом суђењу „излетела реченица“ да је Давидовић био ситнији криминалац, рекавши да не жели да износи своје мишљење о младићима с којим се његова ћерка некад забављала.

Ћурувија је убијен на Ускрс 11. априла 1999. у Београду, а за његово убиство Тужилаштво за организовани криминал терети тадашњег начелника ДБ-а Радомира Марковића, начелника београдског центра ДБ-а Милана Радоњића и бившег главног инспектора друге управе ДБ-а Ратка Ромића.

Ђура Мутави „на далекој локацији“

Јуче се очекивало и сведочење Миладина Сувајџића, званог Ђура Мутави, и Дејана Миленковића Багзија, бивших припадника земунског клана, иначе заштићених сведока Тужилаштва за организовани криминал. Багзи је доведен у суд, док Ђура Мутави није. Судија је његов изостанак образложио реченицом да је „на далекој локацији“.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*