Драган Карличић: Рециклирани Шешељ и „спаситељ“ Обрадовић, а обојица испод 3%

0

Гледао сам тв дуел Шешељ VS Бошко. Ма безвезе. Kажу ми неки познаници „Јеси ли гледао како је Бошко растурио Шешеља? “ или обратно како је Шешељ растурио Бошка. Нико никог није растурио, само су се безвезе оптуживали, два политичара са 3 % подршке у народу.

Шта је заједничко Бошку и Шешељу? Обојица су националисти, обојица имају агресиван, навалентан наступ према политичким противницима и обојица оптужују један другог да „раде за Американце“

Млади лав против старог лава, стари Шешељ против малог Шешеља, Шешељ као представник странке која полако изумире, Бошко као представник странке која се тек развија (до душе јако споро, већ годинама уназад Двери нису дошле ни до популарности да пређу цензус), обојица експлоатису српски национализам, идеологију која увек има подршку бирача и велике симпатије у српском народу чак и највећи пробисвет који прича о Kосову, Русији, усташким злочинима, о манастирима… стиче симпатије код многих људи у Србији. Неким пробисветима то и јесте намера када се представљају као националисти. И националисти нису сви исти, има их разних боја и идеја, неки подржавају обнову краљевине, неки баш и не. Неки подржавају лик и дело Драгољуба Михајловића, неки чак немају ништа против уважавања успомене на НОБ и Црвену армију.

На Шешеља не бих трошио превише речи. Бошко ме је јако непријатно изненадио, није одговорио ни на једни конкретно питање: Да ли поштује лик и дело Димитрија Љотица ( а Бошко гледа благонокално према наслеђу Љотица само избегава да то јавно и јасно искаже)? Зашто је парадирао са Иваном Пернаром који јавно показује симпатије према усташама? Kо финансира Двери? Зашто је био у коалицији са ДСС-ом и Сандом која је изјавила многе скандалозне ствари као например да је Хрватска имала право да сруши РСK и протера Србе? Заиста чудни партнери за неког ко се издаје за српског националисту.

Бошко није одговорио ни на једно питање већ је еквивербалним изјавама, викао пароле и инсинуације, покушавао скретањем са теме да заобиђе питања. За неког ко се издаје за оличење поштења у Србији и неко ко очекује да му други одговоре на питања, био је дужан да одговори. Бошко је пребацио Шешељу да лоше кадрира и да је у прошлости лоше људе узео за своје најближе сараднике (Александар Вучић, Томислав Николић, Јоргованка Табаковић и други), и да су га сви некадашњи најближи сарадници напустили. Али тужна истина је да су и Бошка напустили његови најближи сарадници (Мирослав Паровић, Владан Глишић и други ) Сваки поштен и нормалан човек у овој земљи требао би да се запита какав је то политичар Бошко. Ако нам спаситељ изгледа као Бошко онда боље да не будемо спасени. Показао је да је, као и многи пре њега, политички шпекулант и врло могуће нови Шешељ, нови вечити опозиционар који путем свог покрета каналише народно незадовљство, контролише нови српски национализам који је еволуирао у неку врсту верског национализма, и своје услуге продаје ономе ко плати више.

Драган Kарличић

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*