Драган Милашиновић: Логика и „Харадинајеви Срби“

0

Представа око Харадинајевог ослобађања није дуго трајала. Само један дан, једну конференцију и један демарш. Затим је све утихнуло, нагло како је и почело. Премијер који је на конференцији за медије демонстрирао високу професионалну „потрешеност“ и непрофесионално „изненађење“ одлуком француског суда, брзо је повратио присутност духа и осмех на лице настављајући своју тираду о скором повећању плата и пензија, највећем до сад (вероватно 3,52%.) Дачић заузет дешифровањем Зоранине поруке како је нормално чекивати да нови премијер буде из највеће парламентарне странке, заборавио је да Француска и Харадинај уопште постоје, а Вулину нико није рекао да треба двапут да прича на ту тему. 

Све у свему да није било оне несрећне кованице „Харадинајеви Срби“ све би очас покрио таблоидни муљ. Али, било је. Мора  да се онај који ју је изрекао бар трипут ујео за језик. Она је ствар са Харадинајем одржала у нежељеном фокусу, дала јој одређену ноту мистичности која захтева решење. Кренула су и питања. Одједном, сви су пожелели да децидно сазнају ко су ти љути издајници, ти „Харадинајеви Срби“?

То сигурно нису могли да буду они бедници са Вучић-Вулинове Српске листе, јер они су проверено Тачијеви. Поставили су га за председника, давали му кворум кад му га је Харадинај рушио. Не, нису они, нема шансе! Уосталом, за оног ко их је такве склепао у листу, Тачи већ одавно није злочинац, већ партнер за дијалог. 

Нису, вала, ни она дежурна гунђала попут Вука Драшковића, Чанка или Весне Пешић. Они нису ничији Срби, они су анти-Срби. 

А онда се, ненадано, појавила информација да је Харадинаја бранио правни тим „Матрикс“, који је основала и предводи Чери Бут, знаменита супруга још нам знаменитијег Тонија Блера. Наплатила је то тричавих 360.000 евра.(1) Није то много за трговца људским органима и албанску нарко мафију. 

Тони Блер је иначе сада саветник председник-премијера Вучића, као да нам је 1999. бацао бомбоне, а не уранијумске бомбе. Саветник је и Едија Раме, који отворено прича о Великој Албанији. А сврати понекад и до Тачија, тек да потврде ратно анти-српско пријатељство. То вам је, богами, чудна заврзлама. И буди чудна питања. Рецимо, зашто тај Блер није „саветовао“ Вучића да ће Харадинај бити ослобођен?! Шта зна, ако не зна шта му ради жена?!

Или га је, можда, итекако „саветовао“. Ако јесте, зашто је Вучић сазивао ванредну седницу владе и на конференцији онако колачио очи, плашећи толке бираче да му није добро. И ко би, онда, могао бити тај „Харединајев …“

Уфф, боље да ћутим, него да ме опет заболи глава… Уби ме ова аналитичка логика…!

ФСКСРБ


(1) www.kurir.rs/vesti/politika/blerova-zena-oslobodila-zlocinca-za-slobodu-haradinaja-rama-joj-platio-360000-evra-citajte-u-kuriru-clanak-2808057

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*