Драган Милашиновић: НИЈЕ ЛАКО БИТИ ВУЧИЋ!

0

Ваљда се и њему све помешало. Вучићу! Није чудо да су приче несувисле, а дела флуидна. Ко да попамти све те функције и почасти, које се час преплићу а час сударају у простору и времену. Ко да раздвоји визије од стварности, када их има толико да излећу као Драган Ј. Вучићевић са Пинка када му „дуне“ да је Вођа нечим угрожен. Ко да раздвоји манипулативни јецај од искреног дипломатског јаука над соственом и нашом политичким судбином…?!

Не, стварно му није лако. Мислим, Вучићу. Треба све то издржати, ако се већ не може контролисати и усмеравати. А, не може. Требало би, јавности, бар некако објаснити оно што се, по неком договору тамо, подразумева. Аутопут од Ниша до Тиране и Велику Албанију од Тиране до Ниша! Али, како, кад је народ прост? Све хоће да зна, а ништа не разуме. Како му објаснити где му је место? Нису Срби као Немци, да све знају а ништа не питају…

И тако се српски премијер у одласку, а председник у доласку, на дан када га је владајућа већина у локалном парламенту изгласала за почасног грађанина Сврљига(1), нашао у позицији да опет говори о политици Париза. Деловао је нестварно. Након што је констатовао како је Србија одувек имала добре односе са Француском и поручио да верује у добру сарадњу и подршку званичног Париза европском путу Србије, додао је: 

„Пред нама је много заједничког посла. Француске компаније у Србији запошљавају око 10.000 људи, а од шест-седам компанија које су у трци за Аеродром Београд један од фаворита је француска компанија”. 

Забога, милога! Има ли тај човек двојника? Је ли то она иста глава која је, пре само неколико дана, сипала онолико једа на Француску, због одлуке која је, ма како била правно сумњива, политички била и логична и очекивана?! Где је нестало државно достојанство, да се не гази по сопственим ставовима старим само пар дана? 

И док је тако мешао бабе и жабе, запошљене раднике на минималцу и ратне злочинце, његова Српска листа у тзв „Скупштини Косова“ гласала је исто као Тачијева и Харадинајева странка – за смену Мустафине владе? Зашто, зар није било једино исправно остати неутралан у сукобу албанских политичких опција?!

Можда је и било, али … нису се ономад Вучић-Вулинови Срби међусобно хватали за гуше да би остали неутрални, већ да би гласали, јер зна се …

Не, заиста му није лако. Мислим, Вучићу. Треба имати желудац за све то што ради. А он га има, нема шта …

ФСКСРБ

____________________________________

 (1)  www.politika.rs/scc/clanak/380125/Vucic-Verujem-u-dobru-saradnju-sa-Francuskom

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*