Драгана Миљанић: „Нека свемир чује немир“

0

Мислила сам да ће ме обићи вечерња доза хејта, али авај – проклети фејс указа ми на спонзорисану објаву младог „happiness choach-a“, шта год то значило. Углавном, високи деран од тридесетак година, организује у Београду семинар о љубави. „Wоw“, помислих, „ево га још један вибратор.“ Укратко, тако зовем гуруе и гуруице, што којекуде уче, (углавном) жене, како да у свемир завибрирају своје жеље, па им онда свемир те жеље и оствари.
Не баве се ни они, ни њихове одушевљене слушатељке, безвезним питањима типа: на који фазон то „свемир“ узвраћа; шта је уопште „свемир“, кад може да испуњава жеље, честитке и поздраве; да ли је „свемир“ Бог; „ал’ је ђаво, али су мађије, али нешто теже од обоје“. Не. То је све небитно.
Ипак, неким чудом, вероватно свемирским чудом, сви „знају“ да „ради“.
Kад им фамозни „свемир“ уместо силикона и „мужа, богатог као Жељко Митровић, само да је мало лепши и вишЉи“, на главу сручи гомилу каке, сваки прави гуру ће им, у старом, добром, секташком маниру рећи, да то само значи да нису пажљиво пратиле на часу шта је вибратор мудровао или нису обишле довољан број семинара и купиле довољан број приручника. Ако су, пак, све испоштовале, али „свемир“ и даље не одговара адекватно, онда ће им премудри гуру рећи да „сада није прави тренутак за то“.
Дабоме, вибратори не потребују лову од „свемира“. Да ли зато што своје „знање“ „не шире због новца, него зато што желе да помогну људима“ или зато што оваца за шишање увек има колико им срце иште, не бих овом приликом ситничарила.
Поменути млади „happiness choach“ се посветио срећи, јер је, ваљда, његово пребогато животно искуство потврдило, да је у животу најважније – бити срећан.
А шта је то срећа; ко је икад рекао да је најважније бити срећан; зашто је најважније бити срећан; да ли је најважније бити срећан; може ли се у овом свету бити срећан… Kога то уопште занима?!? Важно је само „вибрирати“, све у стилу – кад је „свемир“ био циција.

Извор: Фејсбук профил Драгане Миљанић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*