Dragana Miljanić: „Neka svemir čuje nemir“

0

Mislila sam da će me obići večernja doza hejta, ali avaj – prokleti fejs ukaza mi na sponzorisanu objavu mladog „happiness choach-a“, šta god to značilo. Uglavnom, visoki deran od tridesetak godina, organizuje u Beogradu seminar o ljubavi. „Wow“, pomislih, „evo ga još jedan vibrator.“ Ukratko, tako zovem gurue i guruice, što kojekude uče, (uglavnom) žene, kako da u svemir zavibriraju svoje želje, pa im onda svemir te želje i ostvari.
Ne bave se ni oni, ni njihove oduševljene slušateljke, bezveznim pitanjima tipa: na koji fazon to „svemir“ uzvraća; šta je uopšte „svemir“, kad može da ispunjava želje, čestitke i pozdrave; da li je „svemir“ Bog; „al’ je đavo, ali su mađije, ali nešto teže od oboje“. Ne. To je sve nebitno.
Ipak, nekim čudom, verovatno svemirskim čudom, svi „znaju“ da „radi“.
Kad im famozni „svemir“ umesto silikona i „muža, bogatog kao Željko Mitrović, samo da je malo lepši i višLji“, na glavu sruči gomilu kake, svaki pravi guru će im, u starom, dobrom, sektaškom maniru reći, da to samo znači da nisu pažljivo pratile na času šta je vibrator mudrovao ili nisu obišle dovoljan broj seminara i kupile dovoljan broj priručnika. Ako su, pak, sve ispoštovale, ali „svemir“ i dalje ne odgovara adekvatno, onda će im premudri guru reći da „sada nije pravi trenutak za to“.
Dabome, vibratori ne potrebuju lovu od „svemira“. Da li zato što svoje „znanje“ „ne šire zbog novca, nego zato što žele da pomognu ljudima“ ili zato što ovaca za šišanje uvek ima koliko im srce ište, ne bih ovom prilikom sitničarila.
Pomenuti mladi „happiness choach“ se posvetio sreći, jer je, valjda, njegovo prebogato životno iskustvo potvrdilo, da je u životu najvažnije – biti srećan.
A šta je to sreća; ko je ikad rekao da je najvažnije biti srećan; zašto je najvažnije biti srećan; da li je najvažnije biti srećan; može li se u ovom svetu biti srećan… Koga to uopšte zanima?!? Važno je samo „vibrirati“, sve u stilu – kad je „svemir“ bio cicija.

Izvor: Fejsbuk profil Dragane Miljanić

POSTAVI ODGOVOR

*