Драгољуб Жарковић: Дување изборног балона

0

ПРЕДСЕДНИЧKИ ИЗБОРИ СУ ПРЕРАНО НАМЕТНУТА ТЕМА ИЗБОРИ А САД KАД СУ У ИГРИ И ОПШТИ…БИЋЕ ТО ЛУДНИЦА, ПРАВА ЛУДНИЦА!
Синхронизованом, удруженом акцијом у јавност је пуштен нови изборни балон. Наиме, у најмање четири новине појавио се датум председничких избора (9. април 2017.) са пикантним наговештајем још слађе и узбудљивије изборне трке – нових парламентарних избора.
Слутим да им је с истим циљем дојавио исти извор, мада није немогуће и да се узајамно преписују, што им не би била првина.
Тако ћемо имати додатног материјала за замајавање и нећемо имати ни времена ни материјала за нека горућа и актуелна питања – од Савамале, преко државних удара, оружја у Јајинцима, буџета, па све до „убзаног скидања гаћа“ у бриселским преговорима о Kосову.
И председнички избори су у политичкој јавности прерано наметнута тема избори, а сад кад су у игри и општи…биће то лудница, права лудница!
Овогодишње парламентарне изборе Вучић је правдао неком лошом атмосфером у друштву а кад је после тога добио парламент какав је добио, сада би, ако се ипак одлучи за опште изборе, лако могао да их правда лошом атмосфером у парламенту.
Владајућа већина очигледно подгрева и досољава буку и бес у парламенту и може то да тера до краја – док се народу не огади.
Вучић би радо из парламента избацио „уљезе“, оне који су му се провукли с минимумом изнад цензуса и очистио скупштинске клупе од малобројних посланика већег броја партија него што је он и у најгорим сновима замишљао да ће их бити у сазиву парламента из 2016. године.
Ако и СПС окрене на другу страну што није немогуће Вучић би могао да има озбиљне проблеме. Није, дакле, немогуће да имамо опште изборе.

 

 

Време

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*