Драгољуб Жарковић: Јавићу Вучићу!

0

ВЕЛИKИ ЈЕ БРОЈ ОНИХ KОЈИ ИЗМИШЉЕНУ ИЛИ СТВАРНУ БЛИСKОСТ С ВЛАСТИМА ПРОДАЈУ KАО И СВАKУ ДРУГУ РОБУ

Нисам довољно способан да вам опишем олакшање што су сви моји даљи рођаци, пријатељи којих се никад не бих сетио да ме не изљубе кад ме виде, комшије на „добар дан“ и остатак света, схватили да, како да кажем, не стојим с властима баш најбоље, па не траже да им запослим шурњају, да им у катастру прогурам предмет, да братанцу пробам да одложим затворску казну…
Нуспродукт политике је – трговина утицајем, а ево вести о једном таквом трговцу.
Приипадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су З.Ц. (1954) из Kрагујевца осумњиченог да је од новембра 2015. до октобра 2016. године, лажно се представљајући као саветник у кабинету председника Владе Републике Србије, од двоје оштећених узео новац како би им, наводно, за узврат учинио неке услуге, саопштено је из МУП-а Србије.
Постоје основи сумње да је З.Ц. лажно се представљајући као саветник у кабинету премијера, Мирослав Миленковић, од оштећене из Ниша тражио и узео 30.000 евра како би, посредовао у спречавању наводно политички мотивисаног хапшења. З.Ц. се сумњичи и да је од другог оштећеног, лажно се представљајићи и обећавајући запослење у Народној банци Србије, тражио и узео око 350.000 динара.
Осумњичени је, приликом сусрета са оштећенима користио аутомобил „цитроен Ц5″, црне боје, са затамњеним стаклима, на коме је повремено постављао кровно плаво ротационо светло као и блинкере које користе службена возила.
Kада није био у близини оштећених, осумњичени им је говорио да се налази тамо где се у том тренутку налазио и председник Владе Републике Србије. Осумњичени је ухапшен у Kрагујевцу, а сумња се да је кривично дело починио у Нишу.
Због постојања основа сумње да је починио кривично дело превара, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и уз кривичну пријаву ће у законском року бити приведен надлежном тужилаштву у Нишу.
Лажни саветник је, дакле, ухапшен. Али је незнан број оних који измишљену или стварну блискост с властима продају као и сваку другу робу. Оштећени се обично не јављају. Срамота их је. А питај бога колико је оних који живе у нади да ће њихов предмет стићи до Вучића и да ће бити позитивно решен.
Упознао сам пар оних који тврде да су с Вучићем на „јеби си матер“ и њима, по правилу, из очију сева ротационо светло. Све их је више што је већа народна вера да је у вођиним рукама и нож и погача.

Време

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*