Драгољуб Жарковић: Кад Палма њише гране

0

Ево, драги читаоци, нисам ни жив ни мртав шта ће нам Александар Вучић рећи у понедељак: хоће ли бити парламентарних избора?
Нешто у то не верујем а чујем да су га озбиљни људи упозорили да с тим не тера спрдњу јер таква врста избора и избор нове владе праве застој у остваривању оног што је договорено и што би морало да се опосли у овој години. Вучић има солидну подршку у парламенту и евентуална победа на преседничким изборима само цементира моћ и способност да се прогутају и сваре „највеће жабе.“
Отуда и предлог Јединствене Србиј (ЈС) премијеру Алелсандру Вучићу да се у Србији заједно са председничким распишу и ванредни парламентарни избори представља тек игроказ који ће Вођи омогућити да у монодрами коју игра пред грађанима Србије додатно истакне сопствену улогу.
Разлог за расписивање ванредних парламентарних избора, према речима Драгана Марковића Палме, председника ЈС, јесте учвршћивање јединства и стабилности у Србији, а пре свега поводом ситуације у региону.
– Очигледно је да поједини председнички кандидати представљају сами себе и нисам чуо да се оглашавају о захтеву Изетбеговића за ревизију тужбе против Србије – изјавио је Марковић.Kако каже, то значи да те кандидате не интересује Србија већ искључиво лични интерес.
– Једини који се кандидује за председника Србије због Србије је Александар Вучић и ови избори су најважнији од 2000. године.Ванредним парламентарним изборима би постигли, у овом тренутку веома важно јединство Србије, као одговор на све затегнутије односе у региону и како би сачували мир и наставили европски пут Србије, а да при том чувамо државне и националне интересе. У Скупштини Србије не треба да седе они који немају легитимитет и не представљају никога. Очекујем да ће мој коалициони партнер, Ивица Дачић, подржати мој предлог – рекао је Марковић.
Неће, рекао бих ја а то је рекао и Дачић који не види у овом тренутку разлог да се расписују ванредни парлментарни избори.
Њихање гране има своју сврху. Овде ће се, не само због избора, одржавати повишена политичка температура.

 

 

Време

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*