Драгољуб Жарковић: Тарабићи о Трампу

1
petnaesta emisija zumiranje, dragoljub zarkovic, voja zanetic, igor avzner, 19.04.2015. foto marko rupena

ТЕKТОНСKЕ ПЛОЧЕ ВИСОKЕ ПОЛИТИKЕ СПОРО СЕ ПОМЕРАЈУ, АЛИ НАША МАЛА ЗАДОВОЉСТВА НИKО НАМ НЕЋЕ ОДУЗЕТИ

„Информер“ је јуче објавио да ће по Тарабићевом пророчанству доћи риђи човек и спасити свет. То је још луђе од оног председничког, Николић, да ће „жути људи пити воду из Мораве“, али у земљи где објективне, хладне анализе, и кад постоје, имају слабу прођу, ови Тарабићеви му дођу као неки важан Институт.

Било је некако за очекивати да ће победа Доналда Трампа, риђег човека из пророчанства, изазвати еуфорију у добром делу српског друштва и то из више разлога о којима се већ писало и тек ће се писати, али док атлантски вал запљусне моравске обале живот иде даље.

Греше и они који мисле да ће Трампова победа брзо унапредити свет као и они који мисле да ће га брзо упопастити. Тектонске плоче високе политике споро се померају, али наша мала задовољства нико нам неће одузети.

Тако су радикали, уз саслужење „Двери“ направили вишечасовни хепенинг у Скупштини Србије на седници Одбора за европске интеграције, који је у основи имао оправдану примедбу да им је документ, извештај Европске комисије о стању послова у Србији, достављен на енглеском језику.

Али, то се делом претворило у ликовање због Трампове победе, где је у контексту догађаја, испољена вера да Европска унија неће више да постоји и да ће мање да се пита посебно у Србији.
Медији бележе да је пре почетка другог покушаја да се одржи седница, Војислав Шешељ пустио музику са телефона, да би сви чули песму о новоизабраном америчком председнику Доналду Трампу, која је прилично дугачка и у којој се, између осталог каже: „Трамп и Путин донеће слободу целом људском роду.“ Шешељ је довикнуо и Мајклу Давенпорту: „Давенпорте, дај ми број телефона да ти пребацим песму. Нећу те узнемиравати, само песму да ти пошаљем.“ Давенпортова сарадница је Шешељу пренела да ће добити број, на крају седнице. Док је музика трајала, Бошко Обрадовић је довикнуо Шешељу: „А да ми запевамо? Пусти телефон!“ Шешељ му је одговорио: „Ајде, запевај ти.“ Обрадовић је одрецитовао: „Сатрули ми дуња на орману.“

 

 

ВРЕМЕ

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Хајде на страну то што теби Жарковићу лично не одговара то што је Трамп победио јер гле некако је Естаблишмент и Клинтонова била у спрези са Мишковићем који ти финансира часопис Време.
    Али сад ова жалопојка над раздраганим Србима стварно је претужна.
    Па шта сад треба Србима запбранити да се радују што је дошло до какве такве промене у тектонским плочама глобалне политике?
    Све до сада је ишло на штету Срба, сасвим је природно да се људи радују што барем постоји нада да више нећемо бити монета за подкусуривање између Америке и муслиманског света.
    На страну то што једнако тако и Хрвати тугују тако као и ти, мислим не верујем да су ти они нешто у роду, али види Жарковићу Хрвати су се усрали и то не без разлога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*