Драгомир Анђелковић: ММФ је користан саветник!

Јутарњи програм РТС, Гост- Драгомир Анђелковић.

0

Гост Јутарњег програма РТС је Драгомир Анђелковић.

Први део разговора тицао се осмог рођендана СНС-а који је обележен у Смедереву. Анђелковић сматра да тај град није изабран случајно.

– Вучић није много форсирао и истицао овај њихов рођендан јер сам по себи има велики рејтинг, ово је више била нека врста мотивационог скупа, где је он хтео да укаже на значај и критике рада својих колега; није случајно то што су одабрали Смедерево, јер је у Смедереву постигнут највећи економски значај. Тај потез са Смедеревом им је идеалан и маркетиншки и економски. Вучић је неко ко ради на себи, мотивациони моменти су много већи, а он и даље ради на својим мотивационим вештинама.

О односима Србије и ММФ, Анђелковић је изнео мишљење да је та институција користан саветник.

– ММФ мисли о глобалним процесима, а не размишља толико о нама, захтеви ММФ су такви јер морамо да их прихихватамо због спољних компромиса; он јесте користан саветник, али чим смо ми испунили неке услове за повећања, настају проблеми. Биће ту још ценкања, али није то толико лоше.

Сукоб Дачића и Ружића би био опасан и за СПС, сматра Анђелковић.

– Сукоб Дачића и Ружића би био опасан и за СПС и за Дачића и Ружића, свакако би Дачић изашао као победник, јер је Ружић тај који ставља Дачића између својих коалиционих партнера и њега, где ће свакако у скорије време Дачић морати да пресече и направи неку чистку у својој партији.

Избацивање Санде Рашковић Ивић из странке је такође била тема разговора.

– ДСС више није била у стању да надживи свог оснивача, и кренула је очигледно да се распада после Коштунице. То је била једна партија умивена одмереносшћу. Сада тамо влада тотални раскол. Милош Јовановић важи за енергичног човека, и једини има можда могућност да нешто поправи ту, ту једино преостаје неко објединајавање. Србији треба јака евроскептична партија. Ми када причамо о ДСС, ја то гледам мало шире, није само ДСС оно што је остало од ДСС. Ту је и странка Ненада Поповића, која је парламентарна и која се поприлично идејно искристалисала и постигла одређене резултате. Ту је и Андрија Младеновић са својом групом која је и те како активна, ту је и ДСС који сада води Јовановић; мислим да су сви ти људи са добром идејом и вољом да буду део веће целине сутра али за све то треба времена.

Критике Србији упућне са Запада због сарадње са Русијом.

– Пре су лукави потези ЕУ, јер су све то преурањени потези којим нас они притискају, питање је кад ми дођемо до те капије шта ће бити иза те капије, све то ми је мало пеурањено. Мислим да би и западне земље требале да учествују у тој акцији, када дође Руски хор у Србију, они нас мрко гледају. Ја искрено нисам чуо да Русија прави проблем када Србија има јаке обуке са ЕУ и сличне.

О Брегзиту и односима ЕУ, Британије и Немачке.

– Британија и ЕУ имају неодређен положај, Немци ту гледају новчаник у том односу, а Британија би да узме оно што јој одговара, а одгурне супротно.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*