Драгослав Бокан: Трагедија са сенком недопустивог пропуста!

0

ТРАГЕДИЈА СА СЕНКОМ НЕДОПУСТИВОГ ПРОПУСТА

Млада мајка троје деце из Сремских Карловаца је родила и четврто, а онда је умрла од срчаних проблема (комбинованих са дијабетесом).

У новосадском породилишту Бетанији је њен порођај ТРАЈАО 14 САТИ (?!!!), после чега се све „нагло искомпликовало“ – и мајка храброст је умрла.

Еј, бре четрнаест сати без царског реза?!
Ко је ту ненормалан и шта се с нама дешава???

Није несрећна мајка имала пара да дотури докторима у коверти и да добије бољи третман, већу бригу и много краћи порођај!

Са задебљаним срчаним залисцима се ОБАВЕЗНО иде на „царски рез“ (уз адекватну бригу за високо-ризичног пацијента), што, ипак, није приуштено трагичној јунакињи наше тужне и језиве приче.
И ТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО И НЕНОРМАЛНО!…

Новац је, нажалост, умногоме завладао многим осетљивим сферама живота (упркос све ређим изузецима) и тера нас да се сваким даном све више и све послушније прилагођавамо оваквом, суровом и према несрећама других све равнодушнијем свету.

То је наш „улазак у Европу“?
Отварање фамозног „поглавља“?
Збирка шарених лажа (у виду графикона, намештених анкета, свеопште лажи, силеџијског бахаћења & животињског сналажења, неподношљивих интервјуа што просто пуцају од пропагандног оптимизма корумпираних политиканата)?

Гледају у њих, онако бездушне и сређене по најновијој моди, мртве очи мајке која више никада неће загрлити своју децу, мале сирочиће…

Двадесетпетогодишња Милица је само једна у низу жртвених опомена на просту и застрашујући чињеницу да код нас не постоји „национална заједница“, нити „уређено друштво“, а камоли „озбиљна држава“ (ни у назнакама).

Сами у космосу, са својим подједнако презреним и одбачени сећањима и надама, чекамо Божију помоћ и неко чудо па да се ова срамота од земље и државе претури наопачке и са главе коначно постави на ноге.

Боље да сви проговоримо руски (као службени језик), али да одмах престане овај жалосни и одвратни циркус (који се наднео над наше посивеле животе).

Извор: ФБ профил Драгослав Бокан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*