Драшковићеви опоненти из врха странке формирају своју партију – Покрет обнове Краљевине Србије

0

НАВОДНО ЋЕ СЕ У ОСНИВАЊЕ НОВЕ ПАРТИЈЕ УКЉУЧИТИ 40 ЛОКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА СПО

  • Вук Драшковић поиксључивао из свог СПО и бивше потпредседнике партије Жику Гојковића, Зорана Миленковића и Мирка Чикириза, а они са осталим искљученим објавили: „Искључени смо на седници Председништва које чине људи које је Вук Драшковић лично изабрао. Он се определио за такву одлуку из страха од седнице ГО, јер врло добро зна да је већина у странци за промене. Нећемо се жалити јер је јасно да председник странке не жели да СПО преживи на политичкој сцени Србије, него се определио за његово гашење и претварање у невладину организацију“

ПРЕДСЕДНИШТВО Српског покрета обнове (СПО) је данас искључило из чланства функционере који су тражили да Главни одбор размотри стање у тој партији и предлог да Вук Драшковић буде почасни председник СПО, док су они саопштили да ће основати нову странку  „Покрет обнове Краљевине Србије“.

Покрајински одбор СПО за Војводину је саопштио са су из чланства искључени бивши потпредседници СПО Жика Гојковић, Зоран Миленковић и Мирко Чикириз, бивши члан Председништва СПО Владимир Јелић, функционери Извршног одбора СПО Ненад Томашевић, Горан Иванчевић, Славољуб Ивковић, Драгослав Драган Влатковић, Бобан Толић и још 33 функционера.

„Тражили смо седницу ГО на којој бисмо у демократској атмосфери разговарали о реформама и унапређењу рада странке, а уместо тога добили смо искључење из странке на седници Председништва које чине људи које је Вук Драшковић лично изабрао. Председник странке се определио за овакву одлуку из страха од седнице ГО, јер врло добро зна да је већина у странци за промене“, навели су у саопштењу искључени функционери СПО.

Они су објавили да се неће жалити на „противправну и нестатутарну“ одлуку Председништва, већ да ће „прихватити реалност да председник странке не жели да СПО преживи на политичкој сцени Србије, него се определио за његово гашење и претварање у невладину организацију“.

„Већина је у странци за то да наставимо даље да се боримо за изворни програм СПО из 1990. године и на бази тог програма формирамо странку која ће носити назив ‘Покрет обнове Краљевине Србије’. Борићемо се за обнову модерне европске Краљевине Србије, децентрализацију власти, неговање традиционалних вредности у нашем друштву“, пише у саопштењу.

Искључени функционери су најавили да ће прикупљање потписа за оснивање нове странке почети у понедељак, 5. јуна, уз учешће више од 40 одбора СПО из целе Србије, незадовољних одлуком Председништва странке.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*