Дража Петровић: Kако је ЛГБТ победио СНС

0

Откад су чули да је за функцију премијера најважније да будеш по нечему специфичан, да одудараш од затуцане околине, функционери Владе и Српске напредне странке последњих недеља понашају се доста чудновато за људе у њиховим годинама.

Градоначелник Новог Сада, шармантни Вучевић, рецимо, двапут је виђен како улази на консултације са Вучићем у кожним панталонама, накарминисан, излакираних ноктију, са розе локнастом периком на глави, све у нади да ће у четвртак увече сви светски медији под ознаком хитно известити: “Србија добила првог премијера травестита у историји”.

Небојша Стефановић на консултације је одлазио трипут са две бакље с којима је сва три пута опрљио обрве, убеђен да ће већ у четвртак увече сви светски медији известити: “Србија добила првог премијера гутача ватре у историји, Небојшу Стефановића”.

Опет, Ивица Дачић у последње две недеље приметно врцка док хода кроз зграду Владе Србије, све у нади да ће светски медији под ознаком хитно у четвртак јавити: “Србија добила првог премијера у историји који изразито врцка”

Маја Гојковић већ осам дана на посао долази преобучена у Елвиса Прислија, све у нади да ће сви светски медији у четвртак увече јавити: “Србија добила прву премијерку имитатора Елвиса Прислија у историји”.

Са друге стране, Душан Вујовић примећен је на последњим седницама Владе маскиран у Мерилин Монро, ваљда у нади да ће сви светски медији у четвртак увече јавити: “Србија добила првог председника Владе имитатора Зоране Михајловић”.

-Вујовићу, човече, па шта ће ми имитатор Зоране Михајловић за премијера, кад већ имамо Зорану Михајловић, оригинал – питао га је председник.

-Али ја не имитирам Зорану Михајловић, ја имитирам Мерилин Монро! – љутио се Вујовић.

-Нађи неког бољег шминкера. Овај те упропастио! – објаснио му је председник, који му је још на почетку разговора око мандатара рекао: “Ма пусти то што си експерт Светске банке, мораш да бодеш очи, то ми је у овом тренутку јако важно за проевропску репутацију!”

Александар Вулин се двапут појавио загрљен са Александром Вулином на консултацијама, све у нади да ће у четвртак увече осванути наслови: “Србија добила првог премијера који има једнојајчаног близанца!”

Једино је Зорана Михајловић сматрала да у животу треба бити оно што јеси, у нади да ће сви светски медији у четвртак увече јавити: “Србија добила прву премијерку у историји која личи на Душана Вујовића маскираног у Мерилин Монро!”

Нико не би ни знао ко је и шта је лице Брнабић Ана, да прошлог августа, на представљању нових министара, новинарка режимског таблоида није Вучићу поставила сасвим спонатно наручено питање следеће садржине: “Kако коментаришете то што се будућа министарка државне управе и локалне самуправе јавно изјаснила као геј?”

Додуше, у том моменту нико није знао “wхо ис А.Брнабић”, па логично, нико није знао ни да се јавно изјаснила као геј, али је оној новинарки тако речено да пита, а Вучић је у свом одговору показао да му није битно да ли се неко јавно изјаснио као Марсовац, Маријан Ристичевић, Лилипутанац, Абориџин, вукодлак, филателиста, геј, љаксе, ротаријанац или магарац.

-Њена приватна опредељења ме не занимају. Она је толико фина и љупка, и питала ме је, рекла је ‘ако вам то смета, сигурна сам да ће о томе сада да говоре’ – објаснио је Вучић.

И онда су у четвртак увече сви светски медији под ознаком хитно јавили: “Србија добила прву геј премијерку”, па су министри већ почели оној новинарки да достављају питања која ће следећи пут поставити председнику.

-Kако коментаришете што министар пољоприверде у слободно време облачи мрежасте чарапе са халтерима и воли да маше љубичастом перушком у изазовном доњем вешу? – питала је Вучића она новинарка питање које јој је доставио лично министар пољопривреде, убеђен да је то рецепт за успех.

-Његова приватна опредељења ме не занимају. Он је толико фин и љубак, и питао ме је, рекао је ‘ако вам то смета, сигуран сам да ће о томе сада да говоре’ – одговорио је Вучић слободоумно.

-А колико је тачно да министар екологије воли да га везују за кревет, иде на нудистичку плажу и члан је свингерског клуба из Степојевца? – питала је она новинарка питање које јој је доставио лично министар екологије.

-Његова приватна опредељења ме не занимају. Он је толико фин и љубак, и питао ме је, рекао је ‘ако вам то смета, сигуран сам да ће о томе сада да говоре’ – одговорио је Вучић, рутински.

-А како коментаришете што се министар спољних послова депилира испод пазуха, чупа обрве, спопада кафе куварице и пева док се тушира? – питала га је она новинарка питање које јој је доставио министар спољних послова.

-Његова приватна опредељења ме не занимају. Он је толико фин и љубак, и питао ме је, рекао је ‘ако вам то смета, сигуран сам да ће о томе сада да говоре’ – одговорио је Вучић, показавши, јелте, како му није битно да ли неко у слободно време облачи мрежасте чарапе са халтерима, воли да маше љубичастом перушком у изазовном доњем вешу, да ли је члан свингерског клуба из Степојевца или се депилира испод пазуха.

-Ја знам да је веома специфично што неко воли да га везују за кревет или што спопада кафе куварице, међутим то тренутно не може да покаже истински европски курс наш владе, колико околност да је неко јавно признао да је геј! – објаснио је Вучић.

Ивица Дачић је онда дубоко уздахнуо: “Људи, кад мало боље размислим, ја сам изгледа геј! Само тај осећај цео живот потискујем у себи”, рекао је, кандидаујући се за следећег госта емисије “Живот прича”.

А Небојша Стефановић је почео да не избија из соларијума, пошто има дојаву да ће следећи премијер, према петогодишњем плану председника Вучића, први пут у историји Србије бити црнац!

И већ је спремио питање за ону новинарку.

-Kако коменатришете што је Небојша Стефановић јавно признао да је црнац? – питаће новинарка председника за коју годину, када дође време да Србија добије првог премијера црнца у историји.

Док Драган Марковић Палма ноћу кришом по јагодинским фасадама пише графите: “Ана воли Милована”.

-Потпуно је свеједно да ли је спреда или отпозади! – изјавио је тим поводом, а цела странка Јединствена Србија потпуно је фасцинирана том радикалном променом његовог мишљења.

То ће трајати све док им на следећем главном одбору не објасне да Палма није мислио то што су они мислили.

-А нееее! То никако не значи да сам ја променио своје мишљење о гејевима. Ја сам само желео да објасним да се “Ана воли Милована” исто чита и спреда и отпозади – рећи ће Палма, први српски политичар који је јавно признао да је дрволика биљка неразгранатог дебла.

Српски народ, међутим, и даље много више цени неког ко јавно призна да је дрволика биљка неразгранатог дебла, па им ништа није јасно око нове премијерке.

-Из које је она странке? – питају дежурни испијачи пива

-Немам појма, то је нека ЛГБТ странка, много јача од СНС!

-Дај да се учлањујемо на време!

 

Дража Петровић

Н1

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*