Дража Петровић: Зашто би Палма лакше прихватио премијерку Меј него премијерку Геј

0

Дуго се веровало да идеолошку оријентацију Јединствене Србије ништа неће моћи да поремети, њихови политички захтеви су потпуно једноставни и јединствени, рецимо – да премијер мора бити домаћин, а ако којим случајем и није домаћин, мора да има децу – што заиста није компликовано у данашњем свету. С ЈС, веровало се, свако може да се договори, али се онда једног дана десило да на консултацијама са новим председником Драган Марковић Палма примети одређени отпор својој препотопској идеји о добром премијеру

Одавно постоји теорија да се у странку Јединствена Србија људи масовно учлањују јер има да се једе. Отуд Јединствена. Те је Јединствена Србија постала Пијемонт свих оних који би нешто да поједу, а откад су чули да су постали Пијемонт, верују да ће ту бити нешто и да се попије.

Дуго се веровало да такву идеолошку оријентацију Јединствене Србије ништа неће моћи да поремети, њихови политички захтеви су потпуно једноставни и јединствени, рецимо – да премијер мора бити домаћин, а ако којим случајем и није домаћин, мора да има децу – што заиста није компликовано у данашњем свету.

С Јединственом Србијом, веровало се, свако може да се договори, али се онда једног дана десило да на консултацијама са новим председником Драган Марковић Палма примети одређени отпор својој препотопској идеји да добар премијер мора да буде домаћин и да има децу.

– Драгане, реци ми, молим те – почео је председник консултације – да ли би премијер могао да не буде домаћин, него да буде, на пример, домаћица?

– Може и домаћица, ако баш инсистирате, само је важно да има децу!– био је одлучан Драган.

– Видиш, Драгане – покушао је председник да га убеди – ако је премијер домаћица и има децу, ту ти бар пола радног дана отпада на ствари које су потпуно неспојиве са премијерским послом: прање судова, пеглање, кување ручка, спремање сендвича за школу, онда на јесен спремање туршије, кисељење купуса, па онда слава, то је четири дана кувања, два дана прања судова…

– Па има машина за прање судова! Ево, Град Јагодина ће да донира једну машину за прање судова ако нови премијер буде домаћица која има децу а нема машину за прање судова! — био је Драган упоран.

– Али деца, то је, како бих ти рекао, могућност да усред важног разговора са Брајаном Хојт Јијем зове телефоном ћерка и пита: „Мама, где ми је она розе мајица са Аријаном Гранде?“ Ту не можеш да се концентришеш ни пет минута… – наставио је председник.

– Па нек зову тату ако дође Брајан Хојт Ји! Деци треба објаснити да док је Брајан Хојт Ји у нашој земљи никако не зову маму да је питају где је она розе мајица са Аријаном Гранде! Најважније је кућно васпитање, да се зна да се мама не зове сваки час… Тата се пита, јербо је тата стуб породице! – истакао је Драган Марковић Палма, кога сви одавно доживљавају као стуб.

У кући га доживљавају као стуб породице, у странци као стуб странке, а сви остали у њему виде мало већи потпорни стуб свега и свачега. Има једну жену, два сина, две снаје, петоро унучића, једну телевизију и чак девет фабрика, а до краја године биће још шест, седам, чим Јагодина изгради нову индустријску зону.

Додуше, сећао се током консултација, једном га је унука звала да га пита: „Деда, где ми је она розе мајица да Аријаном Гранде?“, а он јој је рекао: „Питај бабу!“

– Kрк! – рекао је Драган Марковић Палма у онај четвртак увече када је схватио да нови премијер није домаћин, нема децу, и још је родом са отока Kрка.

 

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*