ДРИ поднела пријаву против Саше Мирковића за запрашивање комараца и куповину тоалет папира!?

0

ДРЖАВНА ревизорска институција поднела је пријаву против Саше Мирковића, бившег председника Скупштине града Зајечара, јер је, наводно, 2015. године нелегално запрашивао комарце и крпеље, и куповао тоалет папир, пишу „Вечерње новости„.

Ово је за „Новости“ потврдио сам Мирковић, додавши да га ДРИ, уз још осам особа, терети и за нелегалну исплату одборничких накнада, док је обављао дужност председника локалног парламента.

“ Значи, мој највећи грех је, по ДРИ, запрашивање комараца и крпеља, и куповина тоалет папира“, у чуду је Мирковић и додаје:
Поднео сам кривичну пријаву и тужбу против ДРИ и њеног председника Радосава Зеленовића, због лажног пријављивања и очекујем да ми се, на име душевне боли, исплати сума од 20 милиона динара“.
По Мирковићевим речима, у ингеренцији председника СГ нису дела за које га терети ДРИ, већ је то надлежност секретара и начелника Градске управе.

Како сам Мирковић тврди, те 2015. је, иначе, одбио да гласа за завршни рачун, што целу ситуацију чини још комичнијом.

“ Међутим, није згорег споменути да је глас за такав извештај дао Стефан Занков (СНС), тада одборник, а данас председник Скупштине града“, напомиње Мирковић.
Он наводи да је тада ДРИ утврдила да је из градске касе ненаменски потрошено, чак, 720 милиона динара.

“ Мора да се зна да је за извршење буџета одговоран био тадашњи градоначелник Велимир Огњеновић.
Ја сам био председник локалног парламента и нисам био у извршној власти, тако да нисам био одговоран за трошење новца из градске касе.
Али, циљ је јасан.
Мора ми се накалемити нешто, макар то били крпељи и тоалет папир“, поручује Мирковић.
Мирковић је на крају додао да је ОЧИГЛЕДНО у питању његов политички прогон с циљем да се омаловажи и дискредитује. Међутим, све ће то чланови ДРИ и њихов председник имати прилику да докажу на суду, закључио је Мирковић.

Новости.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*