Дрога у службеном аутомобилу: Јаблановић поднео оставку!

0

Државни секретар у Министарству за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Јаблановић поднео је оставку на ту функцију.

Министар Александар Вулин је изјавио да је прихватио оставку због злоупотребе службеног аутомобила и додао да у том министарству нема заштићених.

„Kасно синоћ добио сам извештај наше комисије која је спроводила истрагу по питању да ли је било злоупотребе службеног аутомобила Министарства рада, а где је констатовано да је возило било стављено на располагање лицима која нису имала права да га користе“, рекао је Вулин Тањугу након обиласка Геронтолошког центра у Младеновцу.

Брат функционера у притвору због дроге!

Он је казао да је констатовано да је то урађено мимо одговарајућег правилника који регулише употребу службених возила.

Министар је навео и да је након тога прихватио оставку државног секретара Јаблановића, који је прихватио одговорност за то што је уступио возило Министарства рада лицима која на то нису имала право.

„Ово је прекршај због ког никога у државној управи не бисте могли да отпустите и за који не знам да је било ко отпуштен, па чак и у неком приватном предузећу, али Јаблановић није обичан запослени“, додао је Вулин.

Вулин, који је и председник Покрета социјалиста рекао је да је Јаблановић политичар, државни секретар и да баш због тога што је члан његове партије и зато што му је пријатељ „био дужан да се на посебан начин стара о имовини која му је поверена, као и о угледу Министарства“.

Он је навео да Јаблановић нема баш никакве везе са делима свога брата, али да ће о тим делима своје мишљење и коначну реч дати Тужилаштво и суд, а не медији.

„Јаблановић је допустио себи да погреши и да службено возило стави на располагање некоме ко на то нема права“, рекао је Вулин.

Он је навео да зна да ће ово бити посебно необично неким партијама бившег режима које „никада никога нису кажниле за много веће и озбиљније прекршаје“, додајући да се по томе садашња власт разликује од њих.

„У Министарству рада нико није и не може да буде заштићен уколико неко направи било какав прекршај. Јаблановић је поднео оставку, ја сам ту оставку уважио и што се Министарства рада тиче, та прича је завршена“, закључио је Вулин.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*