Друго убиство Александре Зец

0

Руководство ХРТ се извинило због скандалозног прилога. Главашевић: У ТВ календару је поново срамно испаљен метак у девојчицу

ХРВАТСКА телевизија извинила се због скандалозног прилога у ТВ календару на двадесет и пету годишњицу суровог убиства српске породице Зец у Загребу, у којем је речено да су медији целу ствар „напухали“. Тек мали број активиста Антифашистичке лиге Хрватске окупио се на Сљемену на месту где су доведени Марија Зец и њена тада дванаестогодишња ћерка Александра, након што је устрељен Михаило Зец. На Сљемену је Александра убијена, а данас нема никаквог обележја где се догодио овај сурови злочин, за који нико никада није одговарао. За ХТВ је било довољно да се у прилогу каже да је цео случај „медијски предимензионисан“, јер је још 400 деце страдало у ратовима на овим подручјима.

Вођство ХРТ оценило је прилог крајње непримереним и извинило се члановима породице Зец, а Бојан Главашевић из СДП је рекао да је у ТВ календару по други пут испаљен метак у Александру:

– Такви људи мере вредност људског живота у крвним зрнцима, говоре како није свака недужна жртва баш иста, па дају аргументе за то. Тешко ми је данас говорити о овоме, али морам. Морам и због жртава и због свих оних који су попут мене осетили сав ужас речи које су изговорене – каже Главашевић.

САМО КОМИСИЈА УМЕСТО АКЦИЈА

„СЛУЧАЈ Зец“ и табла у Јасеновцу поново су били теме дана на заседању хрватског Сабора, али и најава премијера Андреја Пленковића да ће влада да оформи комисију која треба да да мишљење о симболима из прошлости. И док се ветерани ХОС и даље ругају власти и поручују да је поздрав „За дом спремни“ исказ њиховог антифашизма, нови председник СДП Давор Бернардић позвао је Пленковића да одмах скине таблу: „Када се не зна што урадити, онда се оснује комисија“, рекао је.

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*