Tadić traži da država reaguje na Šešeljevu izjavu da će pomilovati Zvezdana Jovanovića

„Sve što danas govori Šešelj neodvojivo je od aktuelne vlasti i Aleksandra Vučića, jer oni ne dele samo političku prošlost, već i sadašnjost. Očigledno da je Šešelj danas samo portparol Vučićeve vlasti zadužen da u javnost iznosi one stavove koje Vučić prećutkuje kako bi zadržao lažnu sliku o sebi“

0

SOCIJALDEMOKRATSKA stranka (SDS) pozvala je danas nadležne da reaguju na izjavu predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke da bi, ako bude izabran za predsednika Srbije, pomilovao Zvezdana Jovanovića, osuđenog na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića pre 14 godina.

„Pozivamo nadležne organe da reaguju na ovu izjavu, ali i na činjenicu da predsednik SRS gotovo svakodnevno neometano kroz režimske tabloide pokreće i sprovodi ,istrage’ i donosi presude političkim protivnicima za najteža krivična dela“, naveo je SDS.

Ta stranka je navela da su Šešeljeve izjave nastavak kreiranja atmosfere u društvu i medijima, koja je i dovela do atentata na Zorana Đinđića.

„Sve što danas govori Šešelj neodvojivo je od aktuelne vlasti i Aleksandra Vučića, jer oni ne dele samo političku prošlost, već i sadašnjost. Očigledno da je Šešelj danas samo portparol Vučićeve vlasti zadužen da u javnost iznosi one stavove koje Vučić prećutkuje kako bi zadržao lažnu sliku o sebi“ – naveo je SDS i dodao da je zbog svega pobeda opozicije na predstojećim predsedničkim izborima od ključnog značaja za budućnost društva.

SDS je naveo da dok se „Vučić hvali kako ne vodi prljavu kampanju, Šešelj to svakodnevno čini za njega“ i da dok „Vučić najavljuje podizanje spomenika Đinđiću u nadi da su građani zaboravili da je bio deo politike koja je javno prizivala njegovu smrt i najglasniji u prelepljivanju natpisa Bulevara Zorana Đinđića imenom Ratka Mladića, njegov politički mentor poziva na oslobađanje Đinđićevih ubica“.

„Zato ne bi trebalo da nas čudi da Vučić osudi ovu Šešeljevu izjavu u svojoj medijskoj predstavi lažnog distanciranja od sopstvene političke prošlosti, od koje se zapravo nikada nije odmakao. Zato i ovu Šešeljevu izjavu vidimo samo kao prljavi deo kampanje licemerne vlasti Aleksandra Vučića“, naveo je SDS.

Šešelj je juče kazao da bi pomilovao Zvezdana Jovanovića zato što je „protivpravno osuđen, zato što nema nikakvih dokaza da je ubio Đinđića“.

BETA

POSTAVI ODGOVOR

*