ДС: Испитати имовину Јоргованке Табаковић, грађани јој купили стан и плаћају пола фамилије

0

Демократска странка позвала је данас Агенцију за борбу против корупције да испита приходе и токове новца гувернерке Народне банке Србије Јоргованке Табаковић.

ДС је позвала Табаковић да поднесе оставку заједно са, како наводе, „свим члановима многобројне породице на државним јаслама и врати некретнине и новац у буџет, укључујући и три дебеле картице којима бахато маше гладном народу“. У саопштењу ДС се наводи да су грађани Србије до сада платили близу 30 милиона динара за функцију гувернерке коју обавља шест година.

„Гувернерки смо купили и ар и по стана у центру Новог Сада, са затезним каматама јер целих 12 година није плаћала рате кредита за стан. Платили смо и камате за доцњу неодговорне гувернерке. Јоргованкину сестру плаћамо као судију, ћерку као директорку РФЗО, зета као дипломату у Риму, сина као руководиоца у Развојном фонду Војводине, другог зета као стечајног управника Развојне банке у стечају“, наводе из ДС.

Они је окривљују за незаконите радње, непотизам и бахатост али и нерад напомињући да је Табаковић једина гувернерка у региону која није помогла грађанима задуженим у швајцарцима.

„Док извршитељи избацују породице на улицу, Јоргованка нам држи предавања о економском патриотизму и кроји закон по којем сви грађани Србије морају користити Дина картице. Обавезу издавања наметнула је и свим банкама, док се по питању кредита у швајцарским францима слепо држала немешања у слободно банкарско тржиште“, наводе из ДС.

Kако су додали, замисао Дина картице није бољитак грађана, ни државе, већ „пуњење џепова династији (премијерке Ане) Брнабић, јер премијеркин брат има фирму управо за картице“.

Из ДС су у саопштењу критиковали Јоргованку Табаковић и због куповине стана у Риму за преко двадесет милиона динара.

СНС: Наводи ДС о Јоргованки Табаковић измишљотине

Српска напредна странка (СНС) одбацила је данас наводе демократа о гувернерки, истичући да су сви изнети наводи о њој трачеви, измишљотине и полуистине.

Функционер СНС-а Миленко Јованов навео је у саопштењу да су демократе довеле земљу до банкротства, а курс од 78 динара за један евро довели на 120 динара, да је за време мандата Јоргованке Табаковић курс динара стабилан, а да су смањени јавни дуг и инфлација и повећан раст БДП-а.

„Дакле, пошто је јасно да немају резултате и аргументе, баве се оним на шта их тера безгранична мржња и што једино знају да нападају и блате туђе породице“, навео је Јованов.

Он је затражио од демократа да објаве имовину својих функционера и кажу како је стечена и нека у томе крену од њиховог некадашњег лидера, а садашњег власника Драгана Ђиласа, затим и Вука Јеремића, Драгана Шутановца, Душана Петровића, Душана Елезовића и, како истиче, „осталих перјаница нашег пропадања“.

Аутор: Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*