DS traži skupštinsku raspravu o mogućoj povezanosti Lončara sa „zemunskim klanom“

TAKVE TVRDNJE NAZVALA „DUBOKO UZNEMIRUJUĆIM“ I „ZAPREPAŠĆUJUĆIM“

0

POVODOM saznanja koja ministra Zlatibora Lončara dovode u vezu sa Zemunskim klanom, poslanički klub Demokratske stranke zatražiće od predsednice Parlamenta Maje Gojković da zakaže sednicu sa aktuelnom temom, na kojoj bi se ispitale duboko uznemirujuće informacije koje dovode u vezu ministra u Vladi sa pripadnicima najozloglašenijeg mafijaškog klana odgovornog za ubistvo predsednika Vlade Zorana Đinđića.

Informacije koje su se pojavile u javnosti, koje ministra Zlatibora Lončara povezuju sa Zemunskim klanom obavezuju Narodnu skupštinu da ispuni svoju ulogu kontrolora izvršne vlasti i zakaže sednicu na kojoj bi ministar Lončar i Vlada Srbije politički odgovarali povodom ovih zaprepašćujućih saznanja.

Istovremeno, Tužilaštvo i MUP moraju otvoriti istragu i profesionalno ispitati povezanost ministra Lončara sa Zemunskim klanom.

Zakazivanje ove sednice ne zavisi od dobre volje vladajuće koalicije. Predsednica Skupštine ima obavezu da zakaže ovakvu sednicu na zahtev bilo koje poslaničke grupe.

Ukoliko se to ne desi, biće jasno da postoji namera da se ovaj ozbiljan slučaj zataška, kao što je već urađeno sa slučajem vlasništva nad stanom koji je pripadao Zemunskom klanu.

Ministar ne sme da izađe na mala vrata i iz ovog slučaja, a ovo ne sme biti još jedan od skandala ove vlasti koji će biti zataškan.

Unapred podsećamo Vladu Srbije da ministar i celokupna Vlada odgovaraju Skupštini, a ne ona njima i upozoravamo da svako suprotno ponašanje neće proći. Niko nije i ne sme biti imun pred zakonom, a posebno kada je reč o državnim funkcionerima.

Sumnje o umešanosti najviših državnih funkcionera u ovakve slučajeve ruše dostojanstvo institucija Republike Srbije, a njihovo neispitivanje ukazuje na to da Srbija nije zemlja vladavine sile zakona, već zakona sile.

FAKTI


(izjava Gorana Ćirića, šefa Poslaničke grupe Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije)

POSTAVI ODGOVOR

*