ДСС и Државотворни покрет Србије најавили подршку заједничком кандидату

0

Демократска странка Србије (ДСС) и Државотворни покрет Србије (ДПС) најавили су у заједничким саопштењу организационо повезивање и подршку председничкој кандидатури кандидата ДСС-а Александра Поповића.

На састанку чланова Председништва и Извршног одбора Државотврног покрета Србије са Милошем Јовановићем, в. д. председника Демократске странке Србије, закључено је следеће:

– ДСС и ДПС имају сродну политичку и програмску оријентацију, а то је залагање за целовиту, јаку и модерну државу Србију као нужан оквир за успешан развитак српског друштва. Општу ситуацију у Србији од 2008. године, насупрот овоме, одликује зависност државе од страног чиниоца и општа ерозија друштва.

– Имајући ово у виду, ДСС и ДПС ће надаље сарађивати у трагању за практичним решењима за излазак Србије из највеће политичке, привредне и моралне кризе у својој историји. Од ове сарадње очекујемо организационо повезивање и могућност обједињавања ДСС и ДПС.

– Свесни смо да нема лаког ни стратешког ни практичног решења за данашње стање Србије, али сматрамо да промене у регионалном, европском и светском окружењу иду у прилог неопходним променама у Србији.

– Због свега овога потребно је и поводом предстојећих избора и независно од њих окупити политичке потенцијале Србије за обнову духа политике која је Србијом владала између 2004. и 2008. године, када се видело да је могуће водити и независну и успешну националну политику. ДПС подржава кандидатуру Александра Поповића за председничке изборе.

– ДСС и ДПС ће у будућем заједничком деловању представљати окосницу укрупњавања и поновног окупљања свих политичких и интелектуалних снага, којима су вера у победу Србијe и њен напредак, изнад личних интереса и преузетих обавеза према странцима.

За Демократску странку Србије, Милош Јовановић

За Државотворни покрет Србије, Слободан Самарџић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*