ДСС: ММФ натерао Владу Србије да уведе порез на бебе!

0

Демократска странка Србије (ДСС) најоштрије осуђује план Владе да укине повраћај ПДВ на храну и опрему за бебе, који је истакнут у владином Писму о намерама упућеном Међународном монетарном фонду, сопштила је данас ова странка.

Укидање мере којом се смањују трошкови родитељства у околностима када је Србија суочена са забрињавајућом депопулацијом представља пример крајње неодговорности Владе.

Србија је држава са најнижом стопом природног прираштаја и има једну од најстаријих популација у Европи.

Уместо да утврди и спроводи целовиту популациону политику, да прошири и поједностави систем мера и финансијских подстицаја повећања фертилитета, Влада чини супротно, показујући потпуно неразумевање једног од највећих проблема са којим се Србија суочава, стоји у саопштењу ДСС.

Од ММФ и не може да се очекује ништа друго него подстицање Владе Србије да доноси мере које су од интереса страним повериоцима и настави процес даље економске колонизације Србије и пражњења новчаника грађана.

Од одговорне власти грађани очекују са пуним правом да штити интересе државе и њеног становништва. Укидањем права на повраћај ПДВ на храну и опрему за бебе Влада штети тим интересима и као што учествује у смањењу српске државне територије, тако овом одлуком доприноси смањењу популације, закључено је у саопштењу.

Влада Србије намерава да укине повраћај ПДВ-а на опрему за бебе, као део споразума са Међународним монетарним фондом, наводи се у извештају ММФ-а након управо завршене 4. и 5. ревизије аранжмана са Србијом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*