ДСС не види могућност сарадње са целокупном опозицијом! Прво са Дверима!

ДСС: Не можемо са целом опозицијом, прво са Дверима. ДСС не види могућност сарадње са целокупном опозицијом, а о заједничком кандидату за председника Србије разговараће са патриотским странкама.

0

ДСС не види могућност сарадње са целокупном опозицијом, а о заједничком кандидату за председника Србије разговараће са патриотским странкама.

То се пре свега односи на Двери, изјавио је потпредседник ДСС Милош Јовановић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да у случају изостанка договора, ДСС може да изађе са својим кандидатом за шефа државе.

Одговарајући на питање о могућности сарадње ДСС са још неким странкама опозиције, и евентуалне сарадње са ДС, Јовановић је рекао да ДСС има „озбиљну кичму“ у идеолошком смислу, да не може да заборави да је процес нормализације односа Београда и Приштине започет у време ДС, те да је некадашњи премијер Војислав Коштуница 2008. вратио мандат због неслагања у вези са косовском политиком.

„Не видим шта ДСС може да тражи у некој сарадњи са ДС“, каже Јовановић.

Јовановић, који је јуче поново изабран за потпредседника странке, поновио је да ће се кандидовати за председника ДСС, наводећи да би било добро да се избори у странци организују што пре, али да су за то потребне припреме.

Упитан да ли ће Санда Рашковић Ивић, која је у јулу поднела оставку на место председнице ДСС због неслагања са коалицијом са СНС на Врачару и Вождовцу, отићи из те странке, Јовановић каже да је то питање за њу, али да се нада да то неће учинити без обзира на пат позицију у којој се, каже, нашла.

Рашковић Ивић је недавно напустила странку због коалиција Демократске странке Србије са СНС на локалном нивоу. Како каже, тиме су изневерени њихови гласачи.

Говорећи о јучерашњем Главном одбору ДСС, Јовановић је навео да су потврђене одлуке о локалним коалицијама на Врачару и Вождовцу, те да је донет програмски документ којим се реафирмишу ставови ДСС, односно противљење европском путу Србије, Бриселском споразуму, те продаји Телекома, ЕПС и Аеродрома.

На питање о посланику Ђорђу Вукадиновићу из посланичке групе ДСС, Јовановић каже да нема илузију да ће Вукадиновић вратити мандат странци, те да ДСС није у сукобу са њим већ он са ДСС.

Јовановић каже да се са Вукадиновићем све заврши на тривијалним темама попут новца, наводећи да не зна да је неки посланик икада поред посланичке плате тражио и да му се месечно даје одређена сума новца коју странка добија из буџета за свој рад.

„То је невероватно, сама та чињеница говори о Ђорђу Вукадиновићу“, рекао је Јовановић и навео да је Вукадиновић тражио да му се месечно даје и 370.000 динара од новца који странка добија из буџета.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*