ДСС: Немачка и српски патриоти се подели КиМ противе из потпуно различитих разлога

0

„ЗАЛАГАЊЕ ЗА РАЗГРАНИЧЕЊЕ ЈЕ ПРИЗНАВАЊЕ СЕЦЕСИЈЕ СКОРО ЧИТАВОГ КОСОВА“

ЈЕДИНИ циљ хистеричног подизања политичких тензија у Србији поводом добро познатог и само поновљеног става Немачке о неприхватљивости нових промена граница на Балкану јесте пласирање лажи да се они који се противе подели Косова залажу за признавање његове независности у садашњим административним границама.

То јесте тако када су у питању Немачка и друге државе које су признале независност Косова, али није тако када су у питању српски политичари који се држе Устава Србије и Србији пријатељске земље  које бране међународно право и истичу одлучујући значај Резолуције 1244 СБ УН за очување територијалне целовитисти Србије.

Залагање за „разграничење са Албанцима“ није ниште друго до залагање за поделу територије Републике Србије по етничком принципу и признавање сецесије скоро читавог Косова.

Нико одговоран, а понајмање председник Републике који се на Уставу и Мирослављевим јеванђељем заклео да ће „све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део“ не би смео о подели ни да размишља, а камоли да је предлаже косовским сецесионистима и представницима великих сила.

         (саопштење Демократске странке Србије)

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*