ДСС: Србија да одмах одустане од учешћа у градњи аутопута Ниш-Приштина-Тирана-Драч

Тим аутопутем ће Албанији бити омогућен излазак на Коридор 10 и боље повезивање са Европом, као и добра саобраћајна повезаност са српском територијом коју заговорници тзв. Велике Албаније сматрају њеним саставним делом

0

ДЕМОКРАТСКА странка Србије захтева од Владе Србије прекид свих активности на изградњи аутопута Ниш-Приштина-Тирана-Драч јер је он у супротности са националним, безбедносним и економским интересима Србије.

Аутопут који ће градити стране компаније по налогу Немачке, у интересу Албаније, а новцем грађана Србије, заправо је „Аутопут Велике Албаније“, а његова изградња је најбољи пример послушништва Западу и вођења неодговорне државне политике.

Аутопутем ће Албанији бити омогућен излазак на Коридор 10 и боље повезивање са Европом, као и добра саобраћајна повезаност са српском територијом коју заговорници тзв. Велике Албаније сматрају њеним саставним делом.

Изјаве Едија Раме и Јонуза Муслиуа, као и ратнохушкачки покличи Рамуша Харадинаја показују да албански политичари појачавају деловање усмерено ка стварању „Велике Албаније“, а Србија у томе не сме да саучествује ни на један начин.

Србија ограничене ресурсе треба да користи за изградњу путева који су Генералним мастер планом саобраћаја у Србији утврђени као приоритетни, а не да 900 милиона евра разбацује на реализацију пројекта од ког ће имати само штету.

ДСС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*